Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 09:52 918 2

Вучич: Избори догодина

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Парламентарните избори в Сърбия ще се състоят през март или април, съобщи президентът Александър Вучич

Вучич: Избори догодина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Управляващата в Сърбия Сръбска прогресивна партия /СПП/ отпразнува снощи 11-ия си рожден ден в Нови Сад, съобщава белградският вестник "Данас". В речта си председателят на СПП и държавен глава Александър Вучич заяви, че "прогресивните" са успели за няколко години да преобразят Сърбия и да спрат пропадането ѝ.

Той обяви, че през ноември ще бъде приет Национален инвестиционен план за следващите четири години, на стойност цели 10 милиарда евро, който ще даде възможност за по-нататъшен икономически напредък на Сърбия.

500 милиона евро от тях ще бъдат насочени за изграждането на апартаменти за млади семейства, за да им се осигурят условия да имат повече деца и да се спре изтичането на млади хора извън страната. Повече млади хора ще бъдат включени в органите на СПП и в листите на предстоящите избори.

Вучич каза също, че изборите в Сърбия ще се състоят през март или април догодина и е време партията да победи още по-убедително и така да покаже, че "Сърбия има сила и вяра в собственото си бъдеще".

Вучич направи лапсус и вместо сегашната, спомена бившата си партия, чийто член на ръководството беше - Сръбската радикална партия. "За мене е най-важно всички хора да разберат, че вие, които сте членове на Сръбската радикална...", каза Вучич, сред това се засмя и вметна: "Какво да се прави, не можеш да избягаш от миналото". След това добави, че е по-добре сам да се шегува с лапсуса, отколкото да го правят други.

Той обяви, че предстоят големи промени в партията на предстоящите през ноември партийни избори и подчерта, че от нея трябва да бъдат изхвърлени онези, които са се борили само за личните си интереси.

Лидерът на СПП каза още, че ще се бори за Косово и Метохия и за всеки сърбин, но добави, че "не бива да се мисли, че нещата са лесни и ще могат да се реализират решения, които са били замисляни някога".

СПП успя да върне в центъра на вниманието косовския въпрос, сърбите останаха в Косово и СПП успява да помага на народа там, отбеляза Вучич. "Успяхме във всичко това, но нашият народ никога не пожела да чуе докрай каква е истината", каза той и добави, че накрая народът все пак винаги презира онези, които лъжат.

"Най-голямата свобода е да казваш на хората и онова, което не искат да чуят, и това беше моето задължение. Поех всичко върху себе си в предишния период и вижте само колко много направихме", изтъкна Вучич, споменавайки увеличението на средната заплата, изграждането на пътища и откриването на работни места.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: