22 Октомври, 2019 13:09 7 338 82

Т-14 "Армата" превъзхожда новия "Леопард - 2"

  • т-14-
  • танк-
  • леопард - 2

Противоречия около новия европейски танк

Т-14 "Армата" превъзхожда новия "Леопард - 2" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Новият руски танк Т-14 „Армата“ превъзхожда по редица показатели германския „Леопард 2“, съобщи РИА Новости, цитирайки Die Welt.

В момента Франция и Германия работят по нов проект. Новият танк трябва да замени „Леопард“ и „Леклерк“.

Новият проект обаче може да доведе до конкурентна конфронтация. Най-сериозни спорове има около оръдието на новия танк.

Известно е, че „Леопард“ ще разполага с ново 130 милиметрово оръдие, за разлика от стария модел с 120 милиметрово. В същото време разработчиците „Леклерк“ работят по ново 140 милиметрово оръдие за танк „Терминатор“, който е прототип на по-стара версия.

В момента се твърди, че и двете оръдия са подходящи за съвместния нов модел. Той трябва да бъде приет на въоръжение след 4 години.

В същото време Т14 „Армата“ разполага с дизелов двигател с мощност 1500 конски сили, който осигурява оптимално съотношение мощност тегло. Оборудван е и с модулна система „Малахит“. Смята се, че това може да е най-доминиращия танк в света.

В същото време „Леопард 2“ комбинира многослойна броня, защита от оръжия за масово поразяване, стабилизирано в две плоскости оръдие и съоръжения за нощно виждане. Смята се, че руският танк има по-добър резервоар и по-добре разработено автоматично зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    37 29 Отговор
    И ТОВА МЕНЕ КАКВО МИ ДРЕМЕ.ВАЖНОТО Е КОЙ ИМА ПО СИЛНА АРТИЛЕРИЯ И ТОВА Е RUSSIA.
  • 2 инж Илич

    48 44 Отговор
    Пали ли Пали ли Арматата или пак ще се дърпаме

    Коментиран от #14, #22

  • 3 ххххххххххх

    40 19 Отговор
    всеки при желание може да потърси видео материали от турските авантюри в Сирия - тези Леопард-и направо ги попиляха, германците били дали обяснения на турците че "не били предназначени точно за такъв тип военни действия"!

    Коментиран от #10, #29, #80

  • 4 стоян георгиев

    30 56 Отговор
    наи-добрия танк е абрамса към момента.многократно по-добър от руските и европеиските танкове.реалното му ползване на терен го показва.араматата все още е част от филмите за маша и мечока или анимация за възрастни!тя не е участвала в нито едно сражение и няма известни реални неини постижения и възможности.не е въведена даже в руската армия и няма как да се коментира колко е добра!

    Коментиран от #6, #21, #24

  • 5 Фриман

    16 13 Отговор
    Те не са чули за Хризантема, която дупчи кубически метър броня и срещу нея няма защита!)
  • 6 Фриман

    26 17 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Преди армата има танкове, които много добре се противопоставят на м1а2, това са т80,т90 и най-добър тежък танк т95(съгласно заявените ттх).

    Коментиран от #13

  • 7 България ЕС НАТО

    18 37 Отговор
    Срещу Американските "Амбрас" нямат никакъв шанс

    Коментиран от #78

  • 8 ххххххххххх

    29 11 Отговор
    Фриман, те за много неща не са чували, или поне се правят на недочули, щото иначе би трябвало да се оправдават, а това би развалило алъш-вериша с оръжията. Там е разликата - докато руснаците правят оръжия за мръсна война, останалите правят бутафорни изпълнения за правене на кинти.

    Коментиран от #9

  • 9 Фриман

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "ххххххххххх":

    Десятка си уцелил!)
  • 10 Ххх

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "ххххххххххх":

    Тогава слушах коментари, че активната защита е била свалена от броните на Леопардите, тъй като се е предполагало, че танковете ще участват в бой в градски условия. А това до голяма степен може да е допринесло за успешните попадения срещу Леопардите.

    Коментиран от #19, #55

  • 11 Ввв

    15 4 Отговор
    Аааааа да,щом е руско,хубаво е,че как бе другари!!!
  • 12 Знам знам🙄

    25 12 Отговор
    Има едно основно НО. Ама много основно. Руснаците си имат танкова доктрина от ВСВ и си я спазват. Определени характеристики на добра цена което позволява производството на голямо количество бързо и евтино при нужда. А оня песимиста да не се притеснява. Ще влезе Армата и сичките други машини на това шаси. Просто в момента флота и авиацията са приоритет. Главния щаб на РФ е преценил че за момента танковия парк задоволително отговаря на нуждите на армията и евентуалните заплахи. Германецът отново залага на сложна и скъпа машина, което е доказано лошия избор при масов конфликт. Щото от две ударени Армата единия в шасито а другия в куполата за около час се сглобява един здрав боеспособен Армата. Няма засега по добри в модулните оръжейни системи. Работят от 80г.по темата братушките.
  • 13 стоян георгиев

    15 21 Отговор

    До коментар #6 от "Фриман":

    няма .абрамса ги пали като плетени колиби.говорим за убииствено превъзходство.има статистика включително и руска.
  • 14 Ххх

    10 9 Отговор

    До коментар #2 от "инж Илич":

    Ще те викат да буташ, инж. Илич, че от много дърпане току виж ти излезнали пришки по ръцете, и вечер, като си легнеш, няма да можеш да ги ползваш по предназначение.
  • 15 четящ

    18 7 Отговор
    Армата може да е много хубав танк, само дето руснаците нямат пари да го произвеждат- прочетено в руски сайтове
  • 16 Факт

    22 15 Отговор
    Стига с тия руски макети, тоя Армата го теглиха като панаирджийска мечка по Червения площад, а "страховития' им самолетоносач го дърпаха на буксир през половината Средиземно море.
  • 17 PhD

    10 5 Отговор
    Както пише в статията - превъзходството е в резервоара.
  • 18 серьожа

    17 18 Отговор
    русия и ДВГ-!!!??
    русия и електроника-!!!???
    русия и многокомпозитни материали и стомана-!!!???
    морозовците си въобразяват че група съветски учени се събират и с голямо въобръжение и вроден" естествен "талант измислят нещо невероятно за целия свят-това уважаеми ватенки става с върхови технологии с които Путинладндия са изостанали с десетилетия-така че те са велики само в газетите ,Блиц и Факти !
  • 19 Бачо Киро

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ххх":

    Тц, военните на САЩ и от други страни посочиха турската простотия отдавна. То нали фес братче, си мисли, че като си му дал танк и той вече е Аллах. Минимум ... Та тъпите фесове оголили танковете отзад, никаква пехота да пази периметъра, турили ги кат едни оръдия и всички идиоти напред ... И чаршафосаните им минали в гръб и им забили по някой Корнет в задника ... Толкоз от великия аскер ... Същите идиоти като сирийците с Т90, дето го ползват с отворени люкове и изключена система ... Абе с нещо повече от камила или коза трудно се справят.

    Коментиран от #60, #79

  • 20 Behemoth

    8 5 Отговор
    Дреме ми...важното е че благодарение на Каракачанов ще бъдат ремонтирани десет танка Т 72.....72 е годината на постъпване на въображение на модела....да живей България!
  • 21 Ххх

    10 11 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    По принцип съм чувал, че челната им броня е много здрава, особено на попадения от снаряди. Но когато Щатите влязоха в Ирак да свалят Саддам Хюсеин имаше доста унищожени Абрамси. Даже бях чувал, че в Щатите ставали скандали по този повод. И са се опитвали да обвиняват Русия, че нелегално е изнасяла нови противотанкови комплекси на Ирак. В последствие на Щатите е станало ясно, че танковете са унищожени със стари съветски противотанкови комплекси, не съм сигурен дали нямаше унищожени и с РПГ 7. А и нещо друго - не съм виждал Абрамси с активна защита на бронята. Доскоро със сигурност нямаха, в момента не знам как стоят нещата, възможно е да са разработили, пък ако не могат сами, ще си купят от Израел.

    Коментиран от #26

  • 22 Бачо Киро

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "инж Илич":

    Сеирът си сеир, но вярното е, че танкът си замина на ход и въобще не е дърпан. Те с дърпане не можаха да го мръднат дори. Водачът просто не можа да му отблокира спирачките. Защо? ЕВем ли го ...

    Коментиран от #33

  • 23 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    14 10 Отговор
    Колко да е добър тоя Армата като не е пуснат в производство ?
    Опять мультики про танки
    Много е добър Армата обаче превъоръжават с Т 72. Освен това параметрите на Армата не отговарят на истината . И ако пускат лакърдии по медиите , то вътрешно си знаят какво представлява Армата - медиен кьорфишек.

    Освен това не превъзхожда Леопард 2 версиите А6 и А7 , на модернизирания Абрамс M1A2 SEP v.3 ,на Леклерк , и на Меркава 4
  • 24 Бачо Киро

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Братчед, стига с тоя Абрамс ... Само САЩ имат не много бройки от SEP v2 които ще получат 3тата версия. Всичко останало е първа версия и нито ще бъде ъпгрейднато, нито нищо. Първата версия е дърта на Библия и пълен ташак. Защо мислиш саудитските абрамси ги палеха кат факли? Направо им разгониха фамилията хутите ... Та аре по-полека с изхвърлянията ... Има си добри страни, както и лоши. А като е в ръцете на идиоти (в случая саудитци) върши точно същата работа като Леопард 2 на турците и Т90 на сирийците ... демек почти никаква.

    Коментиран от #27

  • 25 перспективи

    11 6 Отговор
    Ние пък ще си купим американски танкове, като поляците. Е, вярно, че по пътища и мостове не могат да преминават и ще са доста по-скъпи от европейските, но ще ни кажат "конграчулейшън"! Но, това ще е в следващия мандат, след като купим кораби и бойни машини за пехотата. Защото иначе ще трябва да спрем пенсиите.
  • 26 стоян георгиев

    14 9 Отговор

    До коментар #21 от "Ххх":

    тва не е вярно дето си писал.няма по-сигурно място в американската армия от това да си в танк абрамс.в ирак нямаха загуби освен от приятелски огън и няколко големи взривни устроииства.в танков бои не ги усетиха 72 ките и ги палеха безпроблемно без загуби.удържаха на артилерията както и на радиоуправляемите ракети.удърхат и на новите такива в ирак.

    Коментиран от #28

  • 27 стоян георгиев

    9 10 Отговор

    До коментар #24 от "Бачо Киро":

    доказан танк.сигурен и победител.естественос композитната броня и подсилката от обеднен уран.наи-сигурния танк към момента далеч пред останалите.нещо като тигъра и останалите през втората световна воина ,но тук разликата е още по-голяма.българия трябва да купи 100 абрамса и ще станем наи-сериозната сила в танково отношение на балканите.

    Коментиран от #30

  • 28 Бачо Киро

    7 5 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    То в Ирак какво да усетят от Т72? Първо, че е експортен. Второ, че те толкова много време попиляваха с бомбардиране иракчаните, че когато изкараха танковете вече иракчаните не ставаха за нищо. Освен това не Абрамсите, а БРАДЛИТАТА с техните TOW разбиха иракските танкове. Да не говорим, че танковете на чалмите бяха в смешно състояние, често заринати като артилерия .... Техните пък иракски версии си бяха копие на експортна версия, демек пълна скръб ... Ненапразно после американците правеха тестове с източногермански Т72 останали от руснаците и резултатите бяха абсолютно различни. Дори със снаряди с обеднен уран. Въпреки това все тая, иракчаните нито имаха оборудването, нито способностите.

    Коментиран от #41

  • 29 Не не

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "ххххххххххх":

    Германците обяснили, че едва ли примитивни мозъци ще се справят с такава зла техника
  • 30 Бачо Киро

    6 9 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Стига си говорил глупости. За какво са ти тея Абрамси? Коя версия можеш да си купиш? Първата, която е пълен ташак. Арабите горят като факли в тях. Втората може и някога да можеш да си я купиш, след като САЩ минат на третата. Още нямат доставени, уж в края на лятото ще получат първите 87 от общо 764. Дори САЩ де факто няма да имат 1000 трета версия (най-вероятно, защото нямат нужда). Някъде имаха на страницата на Пентагона колко са общо и кои няма да бъдат ъпгрейдвани въобще и това бяха по-голямата част. Танковете може и да имат още аурата на невероятно нещо, но отдавна мина времето, в което един танк решава битката. Няма и как да е иначе, след като противотанковите оръжия се развиват с много по-голяма скорост отколкото самите танкове.

    Коментиран от #37

  • 31 ГосТ

    2 5 Отговор
    Франсетата да си направят техен танк, както Рафала (който е според всички специалисти е по добър от юрофайтър) и изобщо да не се занимават с швабите. По добре да работят с англичаните ако трябва.
  • 32 Kcaniba

    10 11 Отговор
    Само в мокрите сънища на русофрениците Арматата превъзхожда Леопарда!

    Коментиран от #71

  • 33 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    5 6 Отговор

    До коментар #22 от "Бачо Киро":

    Не беше за спирачките, а водача не го извади от скорост. Което показва, че не само танка е зле , но и екипажите са зле подготвени. Пак кажи ,че наборната армия е по добра от професионалната.
  • 34 Ххх

    7 5 Отговор
    Операция Свобода за Ирак (2003)
    М1А1 по улиците на Багдад.

    Последните бойни действия, в които Abrams участва активно, са сраженията срещу иракската армия по време на американската инвазия през 2003 година. В бойните действия американските войски срещат значителна, но неефективна съпротива, най-вече заради пълното въздушно превъзходство на САЩ. Най-яркият пример за мощта на по-новия М1А2 е унищожаването на 7 иракски Асад Бабил без никакви загуби от американската страна, като разстоянието между двете вражески формирования е било по-малко около 50 метра.[15] Въпреки това няколко танка биват загубени вследствие на огън с РПГ-та, взривове на бомби и малокалибрени оръжия.

    На 29 октомври 2003 двама войници загиват и един остава тежко ранен, след като техният Abrams попада на сухопътна мина, комбинирана с 500 кг експлозив и няколко 155 mm артилерийски снаряди. Куполът на танка се откъсва от корпуса при експлозията, а останалата част от машината е тотално унищожена.

    При напредването на морската пехота към Багдад един танк преминава по мост, който се срутва в река Ефрат. Всички 4-ма морски пехотинци екипаж се удавят.

    В началото на щурма на Багдад задната част на М1А1 е ударена със снаряд от безоткатно оръдие, който пробива решетката на двигателя и един от горивните резервоари. Горивото изтича в двигателя и избухва пожар. Екипажът премахва част от оборудването, понеже огънят не може да бъде потушен. След това в бойното отделение са разпръснати патрони и
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Масонски удар под кръста

    2 7 Отговор
    А ще издържи ли този танк на термоядрен взрив от водородна бомба?? Да не си правите илюзиите че не Русия ще и се пусна авантата да си подкарат танковете самолетите и корабите??? ще бъде изпепелена за няколко минути а покрай нея и вие живеещите в България ще го отнесете
  • 37 стоян георгиев

    5 12 Отговор

    До коментар #30 от "Бачо Киро":

    100 абрамса и няма да има адекватно сухопътно противопоставяне на балканите.за теб може и да са глупости ,но тва са фактите.100 абрамса спокоино ще се справят с 1000 леопарда или т 72 ки без особени згуби.

    Коментиран от #39, #58

  • 38 Знам знам🙄

    8 7 Отговор
    Абе ще ми се някой да поразпита на какво учат танкистите в Уест Пойнт. Щото съм сигурен че едно от нещата е никога да не изкарват Абрамс на бой срещу равен брой руски еквиваленти без сериозна подкрепа от авиацията артилерията и пехотата. Незнайно защо губят при симулациите. Всъщност е много добре знайно. А може някой да пита и как в Москва учат как се разбива танково струпване и се избива като патици на гюме. И мола ви се не сравнявайте Армата с леклерк или меркава. А чакай с меркава може и той е хем танк хем бронетранспортьор. Някой от коментиращите нясно ли е със значението на тая машина. Нещо за което досега всички говореха но не правеха е окомплектовано за първи път и то с инжинерно управление позволяващо опростяване и унификация на производство. Тоя танк може да бъде обличан в три вида брони или комбинация от тях. Бойното му тегло може да варира от 35 фо 70 тона. Хиляди възможности и варианти. Нема говора повече че запалих. 😁😁😁

    Коментиран от #43, #44

  • 39 Знам знам🙄

    6 3 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Мали мали мали. Кини де що имаш там дипломи сертификати и удостоверения. 100 абрамса не моо смачкат 100 леопарда ма по никой начин ще са наравно. А с добри екипажи на т72 и пресечен терен 100 абрамса долу 65 или 70 т72 брак.
  • 40 Ю Кортес

    2 5 Отговор
    Превъзхожда го ако върви с един влекач и със самоходно оръдие защото се оказа че освен не може да върви не може и да стреля
  • 41 стоян георгиев

    5 11 Отговор

    До коментар #28 от "Бачо Киро":

    кире ти като съветски фен ще изкараш от 10 кладенеца вода да докажеш обратното на очевидното.само да ти кажа кирца че абрамсите ги ползват и сега и няма палене.в ирак в афганистан няма палене братчет.директни попадения от кво ли не и не гори и тва си е тая пущина.руското е друга бира даже и прехвалените руски 90 ки дето от десет десет отидоха по дяволите в сирия.та не ми обясняваи за едни таини работи дето ти си ги знаеш там с едни източногермански експерименти.абрамса е машина доказала се на терен,другото го оставям на фантазията ти!в ирак садам имаше възможност да се окопае ,да си скрие и танкове и противотанкови оръдия и да минира и да направи засади и да го направи всичко тва два пъти.веднъж при буш баща веднъж при буш син и резултата къв бе кире?един и същ.никви загуби за американските танкове и пълен крах за иракските барабар с цялата им противотанкова система.сега брадлитата били проблема и авиацията викаш?ами що в сирия 90 ките и 72 ките горят въпреки руската авиация бе другар?даже и тия новите дето русия ги докарва сега и ги окомплектова даже и с екипажи?що бе кире?

    Коментиран от #53, #61

  • 42 3489

    11 1 Отговор
    В същност само руският танк има автоматично зареждане, а другите нямат. - Имат човек, който зарежда оръдието.
  • 43 Yavor Manov

    6 6 Отговор

    До коментар #38 от "Знам знам🙄":

    Защо американците трябва да имат страх от руски танкове ? Точно обратното е - виж "Танковите битки в Корея "
  • 44 стоян георгиев

    3 8 Отговор

    До коментар #38 от "Знам знам🙄":

    един приятел ми каза :така почва доноса на всеки един доностник.та тук си точно в тази ситуация.кво ги учели в уест поинт ти няма как да знаеш другар,но може да провериш кво са учели руските танкисти при бои с немски тигър.сегашния абрамс е подобно страшилище за руския танкист!

    Коментиран от #49, #52

  • 45 Sith

    4 5 Отговор
    Превъзхожда го по пушека зад нея.
  • 46 Един

    7 4 Отговор
    То Леопарда е от моите войнишки години - от преди 40! Та сравнението нещо не е коректно!
    Макар че тогава коментирахме, че за Т54 има 4 вида основни масла/смазки, а за Леопарда не помня точно - ама 11 или 16 бяха!
  • 47 посерковци

    5 4 Отговор
    РИА Новости казал Гледай слънцето
  • 48 Хрониките на Евразия

    9 12 Отговор
    20 000 000 000 000 рубли Путин изхарчи за превъоръжаване на армията , а ракетите не искат да излитат ...и Армата не върви ,и Калибрите от третият път ...И пенсионната възраст вдигна и ДДС и данъците и НИЩО ..
    Просто всички пари дадени против НАТО , се оказаха в страните на НАТО ..
  • 49 Знам знам🙄

    11 3 Отговор

    До коментар #44 от "стоян георгиев":

    Ха ха какво беше немският тигър. Колко е успешен. Защо претърпя толкова промени и победи ли във войната. Глей сега ще излезе че се правя на дървен философ. Ама с твойте камъни по твойта глава. Цената на един тигър равна на цената на 10 т34. Необходими жертви средно за един тигър между 4 и 7 т34 във фронтална битка. Усещаш ли разликата. Повреден тигър месеци за ремонт. Т34 до седмица в боя. Мислиме ли вече с математиката на войната. В бой при отсъствие на пехота американците се струпват а руснаците се пръскат и тръгват на обход.

    Коментиран от #51, #63

  • 50 Налюдател

    6 10 Отговор
    Поредната руска хибридка от руска новинарска агенция участник в хибридната война срещу Запада. Смесването на истини, полуистини и откровени лъжи с цел внасяне на хаос и дезинформация в западното обществено мнение е издигнато на висота от руснаците!

    Коментиран от #54

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Бай хой

    5 5 Отговор

    До коментар #44 от "стоян георгиев":

    Деси потресаващо сравнение. Искаш да кажеш че при война резултата ще е също като при СССР срещу Германия и коалицията им.? Супер, мега, фънк тигрите срещу т34 и абрамси срещу т90.

    Коментиран от #64

  • 53 Бай хой

    11 5 Отговор

    До коментар #41 от "стоян георгиев":

    Десо ма пералните и ютиите са в другия раздел. Кви абрамси ма. В Ирак джахидистите ги разпиляха със стари руски РПГ. Превзеха половин Ирак. И тогава иракчаните се усетиха и взеха стари руски геликоптери и бронетехника и обърнаха войната. Тая плевнювата трол лаборатория съвсем се е сдухала.
  • 54 Бай хой

    9 4 Отговор

    До коментар #50 от "Налюдател":

    Хитруляче я сега ни обясни почему крава бойс се изнася от Либия, Сирия, Ирак, Афганистан? Да не би защото боклукливото според теб руско оръжие помля терористите? А преди да се намеси Русия джахидистите превзеха половината Сирия, Ирак, Афганистан и Египет. Почему еджиптяните нещат абрамси а поръчват т90, въпреки че имат М1А1. Явно абрамса не е това за което ни го представя Десислава Димитрова.

    Коментиран от #57, #62

  • 55 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ххх":

    Успешните попадения са точно едно :)
  • 56 гост

    9 10 Отговор
    Превъзхожда го да - както Москвич превъзхожда Мерцедес - по разход на гориво ...
  • 57 Наблюдател

    7 8 Отговор

    До коментар #54 от "Бай хой":

    На високоинтелигентен и начетен русоиден трол като теб много трудно може да бъде обяснено каквото и да е. Мога да ти посоча само факти: Досега има произведени едва 21/ДВАДЕСЕТ И ЕДИН/ танкове Армата. Дори руските военни признаха, че засега няма да правят повече защото излиза много скъпо а ще модернизират старите. Изводите можеш да си ги направиш сам. Освен ако не си изпаднал в оргазъм от тази руска дезинформация.

    Коментиран от #77

  • 58 Джудже

    10 2 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Ти сериозно ли го мислиш, че "100 абрамса спокойно ще се справят с 1000 леопарда или т 72"! Германците и руснаците сигурно никога не са можели да правят танкове! А вземи прочети и за "великите" американски танкове от ВСВ "Шърман" и защо немците са им казвали "Ронсън". След това може да споменеш, че всеки който мисли "Леопард" за по-добър танк от абрамса е русофил :-)))

    Коментиран от #65

  • 59 Javelin

    8 7 Отговор
    Javelin Чумата на руските танкове Топи ги като сладолед

    Коментиран от #76

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Стоенчо мама

    2 3 Отговор

    До коментар #41 от "стоян георгиев":

    а и що не обясниш това на иракските управници,вече и не искат да чуят за абрамси и без пари да им ги дават и се насочиха в закупуването на Т90

    Коментиран от #66

  • 62 Роко

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "Бай хой":

    В Сирия руски войници не се мяркаха в районите където имаше части на ИДИЛ (освен когато геройски избягаха оставяйки цялата си техника)

    Коментиран от #75

  • 63 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "Знам знам🙄":

    немския тигър няма загуба от т 34.един тигър е палел колкото си иска 34 .просто немците са нямали ресур са го потдържат на терен и е аварирал или е свършвал горивото.а руснаците са ги учели стреляш по тигара и веднага се изнасяш от танка.така немците са събирали десетки празни 34 ки чудеики се кво да ги правят.има книга на руски танкисти отселели в тези битки казва се аз воювах с т 34.прочети я ще ти е от полза да не пишеш глупости.тигъра е бил наи-сигурното място за немския воиник на фронта.екипажите на тигри отселяват всичките,а на т 34 няма танкови ветерани.та аман от лъжи!вече не върви тъпотията повтаряна от ссср другарю не върви!

    Коментиран от #67, #74

  • 64 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #52 от "Бай хой":

    абсолютно същия като при курск.сражението при прохоровка е наи-голямото такова в света за всички времена .руснаците губят над 400 танка немците около 50 като ни един тигър не бе унищожен!

    Коментиран от #73

  • 65 стоян георгиев

    1 6 Отговор

    До коментар #58 от "Джудже":

    към момента немците немогат да направят качествен танк.леопарда е гола вода.гледам го ежедневно в сирия как гопалят и направо се чудя тва чудо немско ли е?палиха ги първо джихадистите при ал баб после кюрдите при африн и сега пак ги палят.иначе през втората световна бе съвсем друго при танковете специално!100 абрамса ще попилеят леопардите та няма да се види ни един.масиран танков удар с абрамсите ще остави поле от запалени други танкове както го направиха в ирак със 72 ките.
  • 66 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "Стоенчо мама":

    не е че нещат да чуят ,а се молят за абрамси другарю,само че да ти обясня на родния език та да ме разбереш,абрамса струва много денги!панимаеш?като толкова са добри 90 ките що не влизаха с тях в мосул или фалуджа ,а влизаха с абрамси ,а?или по-скоро що спряха да влизат с руски танкове в градовете?нали видя кво им се случи на руските танкове в алепо?или тва си го пропуснал?
  • 67 Знам знам🙄

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "стоян георгиев":

    Ясно баце. Ти затва така говориш и за м1. Аз съм чел. Ама ти кво точно си запомнил от това което си чел. И как като няма ветерани на т34 някой е написал такава книга. Има един вариант на т34 казва се т34 85. А виж той дали няма победи. Има и едни други КВ и ИС ама ти Май си чел едно две работи за тигъра. Даже американците с ронсъните тва де шърманите са ги палили.
  • 68 Нормален

    2 4 Отговор
    Бахахахаха … майкооо ще падна от смях.Едва не се изхилих с глас в офиса.Армата е некадърно копие на немска разработка от преди 30 години.Леопардите ще я газят като поцинкована кофа.Да не говорим за оръдие, задвижване и т.н.
  • 69 Стоенчо мама

    4 1 Отговор
    Маминото, недей да ми блъскаш свободни съчинения,а факти,фактите са следните.....глуповатите араби до преди няколко години ползваха абрамси,но се убедиха,че това е подвижен ковчег и спряха да ги купуват,в момента купуват Т90( най доброто на пазара) ,ако не схващаш ще ти го напиша и на друг език
  • 70 Иван

    5 1 Отговор
    Иракските генерали едва дочакаха деня, в който елитната им 9-та армейска дивизия, която пострада тежко в борбата с терористите от "Ислямскиа държава“, ще бъде изградена наново, но с изпитани и незаменими във военни условия руски Т90С. Американските танковеAbrams напълно се провалиха, а за това бе платена висока цена - както в броя на повредената техника, така и в броя загинали войници.

    Коментиран от #72

  • 71 Фантазьор...мамин

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Kcaniba":

    Казал диванния разбирач и си отворил пуканките,а..?
  • 72 Фантазьор...мамин

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "Иван":

    И това е точно така. Реално Абрамс е по-тежък и по-бавен от Т-90. Защитата му е еднокомпонентна с обединен уран ,тежка . По време на Иракската война ако не беше авиацията на американците и хеликоптерите им да ги защитават от въздуха загубите им щяха да са много по-големи. А в условия на полупостинен климат с много пясъци пък е още по-не ефикасен.
  • 73 Петър

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "стоян георгиев":

    Глупости...тук се оля с фантазии. В сражението при Прохоровка не участва нито един немски танк Тигър,или Пантера които се водят тежки танкове. Повечето са били Панцер 3,4,5 или трофейни Т-34. От немска страна е била 2-ра танкова дивизия на СС,като след битката те губят около 70 танка и 150 убити а руснаците 5000 убити и 244 унищожени танка. И 2-те армии се отеглят без чуствително надмощие над другата. Тактически немците печелят сражението,но оперативно руснаците изпълняват поставената им задача да спрат настъплението на противника. А след това немците постепенно губят инициативата и ги обръщат в отстъпление. От къде ги измисли тия 400 загуби на танкове руски не ми е ясно.
  • 74 Петър

    3 2 Отговор

    До коментар #63 от "стоян георгиев":

    Не се прави на голям разбирач щото не си. Ако си мислиш че заблуждаваш децата в детската градина по-зле за теб тогава.Ама сериозно ли Тигър няма загуба от Т-34...? Смешно ми е дори да го напиша пък ти как уверено го заявяваш не те знам. Това ако го чуеше Михаел Витман щеше да те потупа по рамото и да ти каже че ако беше вярно той човека нямаше да е мъртав. А защо точно той ли,ами защото неговия Тигър е унищожен от Т-34.А кой е той можеш и сам да се ограмотиш. Тигър в началото когато го пращат на източния фронт за 6м.няма равен. После руснаците слагат оръдие с по-голям калибър ,и сменят тактиката с/у Тигара понеже са научили слабите му места.Да,вярно е че Тигъра ги унищожава от по-голяма дистанция но за сметка на това Т-34 са по-бързи и с флангови атаки се приближават до тях и успешно ги повреждат. Така че не казвай на хората че са глупави ами погледни себе си.
  • 75 Николай

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "Роко":

    Оф...аман от тролове като теб,пич..! То сигурно американците са се скъсали да воюват на терен с ИДИЛ,а.? Да не би да ми казваш че не използваха за тази цел кюрдите там,а.? А после ги зарязаха да се оправят сами с турците та се наложи пак руснаците да им оправят бакийте.
  • 76 Тъпото ми то...

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Javelin":

    Да де...точно тая Джевелин удари един Т-90,и какво..? Екипажа дори не беше затворил люковете си и не беше пуснал радио-електронната си система за противодействие на реактивни снаряди. Твоята Джевелин разруши настройката на танка,а екипажа вече поуплашени и с затворен люк вече на ход се изтегли от позицията си..! А сега ми кажи ти разбирачо що така едно РПГ-7 дето е от 60-те години успява да пробие резервоара на Абрамс М1,и го пали..? Интересно ми е какво ще ми отговориш..?
  • 77 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Наблюдател":

    Ами то не е и нужно да правят конвеир след като Т-90 успешно се справя с най-добрите им уж танкове бе пич.! И тия 21бр,са много съмнителна информация ако питаш мен. Февруари м. бяха съставени 2 нови дивизии във Воронежкия военен окръг само от Армата. Факт е че танка е напълно нова концепция,факт е че всичко западно в момента е стара концепция и „новото” което правят е модификация на същото това старо. Така че при нужда винаги могат да сглобят линиите за масово производство на Армата. Виж обратното няма как да стане в близките 20г поне. Те тепърва се „обединяват” за да измислят отговор на Т-14 Армата..! А м/у другото я се заинтересувай общо цялата З.Европа колко броя танкове имат и ги сравни с бройките в Русия. И след като го направиш да видим пак ли ще ме питаш що така Армата са само 2 дивизий...смешник..!
  • 78 Гошо чешмата

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "България ЕС НАТО":

    Мн грешиш
    Американците защото знаят че руските танкове са общо взето най добрите

    -тестват техния абрамс не с нови руски машини а с Т72 стари руски танкове който пак биха били па ефективни от абрамс
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ххххххххххх":

    Вярно е, че леопардите не успяха да защитят екипажите си както направиха М60Т! В момента турците модернизират Леопард 2А4!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания