Last news in Fakti

26 Юли, 2022 09:26 787 3

Тръмп е отказал да осъди своите поддръжници за щурма на Капитолия

  • доналд тръмп-
  • капитолия-
  • сащ-
  • дело-
  • съд-
  • джо байдън-
  • вашингтон-
  • преврат

Тръмп е трябвало да изложи категорично последствията за бунтовниците

Тръмп е отказал да осъди своите поддръжници за щурма на Капитолия - 1
Снимка: Shutterstock

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп категорично е отказал да осъди своите поддръжници за щурма на Капитолия в своя реч в деня след атаката, предадоха ДПА и Трибюн кънтент ейджънси, позовавайки се на член на комисията на Камарата на представителите, която разследва безредиците от 6 януари 2021 година.

По информация от видео, публикувано от Илейн Лурия, Тръмп е отказал да прочете няколко изречения от черновата на речта. "Нареждам на министерството на правосъдието да гарантира, че всички нарушители ще бъдат преследвани с цялата строгост на закона. Ние трябва да изпратим ясно послание – не с милост, а с ПРАВОСЪДИЕ. Правните последици трябва да са бързи и строги", били изреченията, зачертани от Тръмп, предаде БТА.

На осмото си публично изслушване миналия четвъртък комисията за разследване на безредиците на 6 януари представи кадри, от които става ясно, че Тръмп не е искал да осъди участниците в щурма по време на самото нападение. Тя показа и клипове, на които Тръмп чете реч на 7 януари и отказва да подчертае, че те трябва да бъдат наказани. В откъсите се вижда, че Тръмп е раздразнен и обсъжда формулировките в речта с присъстващите служители, включително неговата дъщеря Иванка Тръмп. В един момент той им казва: "Не искам да казвам, че изборите са приключили" и гневно удря с юмрук по масата.

Пат Чиполоне, главният адвокат на Белия дом, заяви пред комисията, че според него Тръмп е трябвало да изложи категорично последствията за бунтовниците. "Според мен той трябваше да изрази много ясно, че бунтовниците трябва да бъдат преследвани и да бъдат арестувани", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    9 1 Отговор
    Тръмп е от индустриалците , които рано или късно ще вземат превес , и ще сложат нещата на мястото им ! Колкото и печатарите на шарени хартийки без стойност , да ритат !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ксаниba

    0 0 Отговор
    Русия като въведе ред в Европа, фащ сами ще си подпалят чергата! В момента, в който се стабилизира Европа, ше пламне активната фаза на гражданската война 2.0 във фащ!