Last news in Fakti

31 Октомври, 2013 16:03 1 581 0

Тайван към Apple: Не сме част от Китай

  • тайван-
  • китай-
  • apple

Тайван е особено чувствителен как се изписва на международни форуми

Тайван е поискал от Apple да направи промени в част от картографските си приложения, където той е обозначен като част от Китай, съобщава британският в. „Телеграф“.

Грешката е открита в картите за iOS 7 и версията 10.9 за OS X . На тях Тайван е представен като „провинция на Китай“. Тези карти се използват за последните модели iPhone и компютри.

Външното министерство на Тайван е изпратило специални инструкции на представителството си в Сан-Франциско с указания да се настоява Apple незабавно да направи необходимите промени в приложението за картите. Според дипломатите допусната грешка „унижава суверенитета“ на Тайван.

Настоящото политическо ръководство на островната държава поддържа курс на сближаване с Пекин, но все още има напрежение между двете държави, разделили се в края на гражданската война от 1949 г.

Тайван е особено чувствителен как се изписва на международни форуми. От своя страна официален Пекин настоява, че острова е част от Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА