Last news in Fakti

30 Септември, 2013 19:14 2 481 0

Тайван: възможности без граници

  • тайван-
  • възможности-
  • без граници

Страната очаква нови търговски партньори от цял свят.

Тайван: възможности без граници - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Едва ли е тайна, че Тайван е една от горещите дестинации на световната бизнес карта. Въпреки това вероятно не всеки си дава сметка, че в последните години малката островна страна в Далечния изток бележи изключителен възход, най-вече благодарение на скока на нейният технологичен сектор, съобщи Smart Age. bg. В това отношение цифрите говорят сами за себе си – 8 тайвански фирми намират място в класацията Tech 100 на Business Week, а Economist Intelligence Unit класира Тайван на 6-то място в света по иновации. Как се превеждат тези впечатляващи данни в конкретни пазарни ниши? Тайванските производители държат 54 процента от пазарния дял на LCD монитори, 85 процента от пазара на дъна и 89 процента от пазара на преносими компютри. Подобни сериозни постижения се дължат на факта, че Тайван отделя особено внимание на т.нар. четири нови интелигентни индустрии, сред които са облачните технологии и патентната индустриализация.

Това помага на страната да изгради някои от най-успешните ИТ марки в света, сред които лидерът в компютърните продукти Acer и водещата компания за мрежови решения D-Link. През изминалата година общата стойност на 20-те най-големи тайвански марки възлиза на 12.4 милиарда долара. Техните продукти редовно получават някои от най-значимите признания в ИТ бизнеса като наградата Red Dot, приза за промишлен дизайн IDEA и др.

И все пак, защо да изберете Тайван?

Стратегическото разположение на страната в една високотехнологична зона, научната и развойната дейност и високото ниво на квалифицираните служители са нейни естествени предимства, но към тях трябва да добавим широките логистични канали и децентрализацията на тайванската индустрия, която е съсредоточена в дузина градове. Към края на миналата година Тайван отчете създаването на повече от 5 000 нови предприятия и регистрирането на почти 2 000 нови патента, което ясно свидетелства за благоприятните условия за водене на бизнес и развойна дейност. В същото време Тайван не само изнася своите продукти и опит навън, но е и дом на повече от 40 чуждестранни компании, установили свои развойни центрове в островната страна и се възползват от различните държавни стимули и облекчения. От там те могат с лекота да достигнат някои от най-важните промишлени центрове в цяла Югоизточна Азия – със самолет Пекин е само на 3.3 часа , Токио е на 3 ч., Хонг Конг и Шанхай – на 1.4 ч. Тайван е отлична локация за връзка и с Китай като до края на 2013 г.ще заработят повече от 616 седмични полета до 54 града там.

Със своите 56 представителства по света Тайванският съвет за развитие на външната търговия се явява ключов партньор на онези чуждестранни компании, които търсят връзка, партньорство и реализация в страната. Съветът предлага консултации, съвместни промоции и изложения, контакти с тайвански компании и дори офис пространства за нуждите на стъпващите за пръв път в Тайван чужди фирми. Всичко това превръща Тайванският съвет за развитие на външната търговия в естествен стълб по пътя на съвместните делови контакти и възможности за развитие между Тайван и останалия свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА