Отидете към основна версия

35 948 45

Ето го най-бързия и мощен седан в света

  • dodge-
  • charger-
  • srt
Компанията Dodge официално представи наточената SRT версия на обновения седан Charger. Иновацията разполага със 707 конски сили, които идват от 6.2-литров V-образен осемцилиндров Hellcat двигател. Моторът е снабден с механичен компресор, а максималният му въртящ момент е 881 Нм.
За първи път моторът Hellcat беше използван в купето Challenger. Този агрегат се характеризира с кован колянов вал, с алуминиева цилиндрова глава, нови бутала и с бутални болтове с карбонова обвивка. Този мотор работи съвместно с осемстепенна автоматична скоростна кутия
От Dodge заявяват, че най-бързият седан в света може да ускори от място до 160 км/ч и след това отново да спре до 0 км/ч. за 13 секунди. Максималната скорост на Dodge Charger SRT е 326 км/ч. Двигателят разполага с пет режима на работа - Sport, Track, Default и Eco, както и един програмируем.
От стандартната версия SRT се отличава по изменената предна част на каросерията, наличието на нов алуминиев капак, видоизменена задна част и спойлер. Моделът се оборудва и с 20-цолови лети джанти, които са "обути" с високоскоростни гуми Pirelli P Zero с размери 275/40.
В интериора на Dodge Charger SRT се появява нов волан и различни седалки. Налични са и два ключа - черен и червен. Първият позволява използването на 500 коня от мощността на агрегата, докато с втория, мощността не е ограничена и може да бъде използвана цялата - 707 конски сили.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Нов Charger за щатската полиция

    Заедно с неунищожимите Ford Crown Victoria и Chevrolet Caprice култовият Charger отдавна е любимец на американските ченгета и от Dodge не закъсняха ...
    22.08.2014
    6 690
    31