Отидете към основна версия

9 330 18

Kia показа конкурент на Nissan Juke

  • kia-
  • kx3
В Китай дебютира един нов модел на корейската марка Kia. Става дума за субкомпактен кросоувър, който получава името KX3. Идеята на корейците е този малък автомобил с повишена проходимост да се превърне в конкурент на Nissan Juke, Opel Mokka и компания.
 
Интересното е, че серийната версия на "новоизпеченият кореец" не се отличава много от смелия прототип, представен през есента на тази година в Гуанджоу. По думите на представители на Kia, визията на KX3 ще привлече вниманието основно на младото поколение.
Субкомпактното кросоувърче е доста по-малко от бестселъра на марката Sportage и първоначално ще се оборудва с 1.6-литров бензинов мотор с мощност 123 конски сили. Мощната версия ще разполага с двулитров мотор с мощ от 158 коня. Впоследствие се очаква и попълнение в моторната гама на KX3.
 
И двата агрегата ще работят съвместно, или с шестстепенен автомат, или с механична трансмисия със същия брой предавки. На този етап не са обявени цените на Kia KX3, а шефовете на компанията все още не са решили дали да лансират модела на европейските пазари.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини