Last news in Fakti

29 Декември, 2014 09:45 9 326 18

Kia показа конкурент на Nissan Juke

  • kia-
  • kx3
В Китай дебютира един нов модел на корейската марка Kia. Става дума за субкомпактен кросоувър, който получава името KX3. Идеята на корейците е този малък автомобил с повишена проходимост да се превърне в конкурент на Nissan Juke, Opel Mokka и компания.
 
Интересното е, че серийната версия на "новоизпеченият кореец" не се отличава много от смелия прототип, представен през есента на тази година в Гуанджоу. По думите на представители на Kia, визията на KX3 ще привлече вниманието основно на младото поколение.
Субкомпактното кросоувърче е доста по-малко от бестселъра на марката Sportage и първоначално ще се оборудва с 1.6-литров бензинов мотор с мощност 123 конски сили. Мощната версия ще разполага с двулитров мотор с мощ от 158 коня. Впоследствие се очаква и попълнение в моторната гама на KX3.
 
И двата агрегата ще работят съвместно, или с шестстепенен автомат, или с механична трансмисия със същия брой предавки. На този етап не са обявени цените на Kia KX3, а шефовете на компанията все още не са решили дали да лансират модела на европейските пазари.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    2 2 Отговор
    Те вече по грозота ли взеха да се съревновават?!?!?

    Коментиран от #2, #12

  • 2 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Gost":

    Кой по каквото може;)
  • 3 бончук

    2 1 Отговор
    Плюхте джипката на мерцедес,плюхте Х6 на бмв,плюхте Q7 на ауди, това по ли ви харесва ?Погледнете това нещо, и можете да разберете защо мерцедес,бмв и ауди са доста години по напред от останалите.Разсъждавайте реално бе хора,не се правете на шутове и само да разсмивате аудиторията.

    Коментиран от #13

  • 4 Жоро

    1 1 Отговор
    Тойота произвеждат джипове от 70 години.А БМВ и АУДИ от 10 години.Няма място за сравнение.Техните джипове са пълен боклук.

    Коментиран от #5

  • 5 Никой

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Жоро":

    Честно казано не им личи
  • 6 Kofti

    0 0 Отговор
    Хаха, КИА не изневеряват на стила си - когато искат да конкурират няколко марки - просто създават събирателен образ като това нещо, което си е 1:1 кръстоска на Джук и Опел... Също както по-малките модели човек можеше да ги обърка с Астри и Фордове. Отврат!
  • 7 Landlord

    1 0 Отговор
    Много грозно, дори Нисан Чук или там както се казва е по- симпатичен от това. Този клас колички са нещо като нищо- нито са джип, нито са компактни, нито са просторни. В моя Мерцедес Б клас седя по- нависоко, имам място да кача 4 човека и да ги возя комфортно и е компактен с отлична видимост- паркирам много лесно, при все че живея в идеалния център на столицата.
  • 8 Турбото

    0 0 Отговор
    В "лицето" прилича на човека който се смее от романа на Юго.
  • 9 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ТО ГОЛЯМАТА КОЛА ЧЕ И КОНКУРЕНТ ЩЕ И ПРАВЯТ
  • 10 galaxy

    0 0 Отговор
    Като ги гледам тези автомобилни недоразумения си мисля, че ако в България някой се захване с производството на собствен български автомобил ще бъде много по-добър.
  • 11 На Autohouse Randm трети братовчед

    0 0 Отговор
    bas lovy 4e zadnicata nyma da e sashtata
  • 12 епаязесъм

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Gost":

    Кола като кола,ама праат ората!!!!
  • 13 ждяш

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "бончук":

    само да ти напомня , че Q7 , X6 , GL са автомобили в друг клас . може да се конкурират LAND CRUISER , PATROL , но не и с JUKE , KX3 , COUNTRYMEN , X3 и други в този клас , като последните 2 са си BMW . така , че преди да напишеш някоя глупост , първо помисли и после пиши .
  • 14 Естет

    0 1 Отговор
    Който си я купи направо все едно слага надпис"Гей съм!" или "Метреса без вкус!",чудя се кой друг би я взел!
  • 15 Гей

    0 1 Отговор
    Това с гейовете е вярно. Всички гейчета, които познавам карат Juke / Fiat 500 / Mini Cooper / Clio / 207cc / C3/ A classe, докато не си намерят по- богат любовник да им купи Range Rover Evoque
  • 16 Радой Мянков

    0 0 Отговор
    Май само у нас трябва да караш танк, в краен случай БРДМ, за да покажеш колко много си мъж... Че ако не си с Escalade в насрещното на някоя еднопосочна, ще те вземат за педал. Не че не карам кораба-майка като се наложи, ама някакси ми е доста по-удобно в града да се размотавам с по-компактен автомобил. На дълъг път предпочитанията са ясни.

    Коментиран от #17

  • 17 ждяш

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Радой Мянков":

    голАмо скАпо и лОксУзно иначе си беден пИдИр.с
  • 18 БамБам

    0 0 Отговор
    Не знам Джука е уникално грозен,но пред КИА предпочитам Нисан