Отидете към основна версия

6 236 7

Toyota G-Sport

  • toyota g-sport-
  • автомобиен салон токио-
  • доработена toyota

На автомобилния салон в Токио Toyota огласи новината, че ще пусне на местния пазар гама от доработени автомобили. Новата линия определено ще е спортно насочена и ще носи названието G-Sport.

За да реализират този проект, японците се обръщат за сътрудничество към състезателния отбор Gazoo. Неговите тунинг специалисти ще работят заедно с инженерите от Toyota. Първият съвместен проект засяга уникалното предсерийно купе FT-86 Concept, което от своя страна се явява наследник на легендарния хечбек AE86.

Toyota G-Sport разполага с нов аеродинамичен боди кит, нови предна и задна брони, както и със значително по-раздути калници. Предният капак е карбонов с допълнителни вентилационни отвори, а задният спойлер е доста голям. Купето е оборудвано с 19-цолови лети джанти, "обути" с гуми Bridgestone Potenza RE050. Размерите им са различни - отпред те са 245/40, а отзад - 275/35.

Прототипът е оборудван с двулитров опозитен мотор на Subaru, но повече информация относно динамичните показатели на автомобила за сега не се разкрива. В салона е вграден GPS приемник, който е разработен съвместно с компютърджиите от небезизвестната игра Gran Turismo и производителите на автомобилни части  Denso.

Устройството записва данни от телеметрията по време на движение на писта. Това става на специална флаш-памет, която впоследствие може да се включи към стандартна приставка за PlayStation 3. След това водачът ще може да гледа виртуално повторение на своята обиколка на състезателното трасе.

Производтвото на серийното купе Toyota FT-86 ще стартира в края на годината, а продажбите - в началото на 2011-а. Автомобилът ще се продава както под марката Toyota, така и като Subaru. Очакваната цена в САЩ ще е около $20 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини