Last news in Fakti

15 Януари, 2010 21:15 6 230 7

Toyota G-Sport

  • toyota g-sport-
  • автомобиен салон токио-
  • доработена toyota

На автомобилния салон в Токио Toyota огласи новината, че ще пусне на местния пазар гама от доработени автомобили. Новата линия определено ще е спортно насочена и ще носи названието G-Sport.

За да реализират този проект, японците се обръщат за сътрудничество към състезателния отбор Gazoo. Неговите тунинг специалисти ще работят заедно с инженерите от Toyota. Първият съвместен проект засяга уникалното предсерийно купе FT-86 Concept, което от своя страна се явява наследник на легендарния хечбек AE86.

Toyota G-Sport разполага с нов аеродинамичен боди кит, нови предна и задна брони, както и със значително по-раздути калници. Предният капак е карбонов с допълнителни вентилационни отвори, а задният спойлер е доста голям. Купето е оборудвано с 19-цолови лети джанти, "обути" с гуми Bridgestone Potenza RE050. Размерите им са различни - отпред те са 245/40, а отзад - 275/35.

Прототипът е оборудван с двулитров опозитен мотор на Subaru, но повече информация относно динамичните показатели на автомобила за сега не се разкрива. В салона е вграден GPS приемник, който е разработен съвместно с компютърджиите от небезизвестната игра Gran Turismo и производителите на автомобилни части  Denso.

Устройството записва данни от телеметрията по време на движение на писта. Това става на специална флаш-памет, която впоследствие може да се включи към стандартна приставка за PlayStation 3. След това водачът ще може да гледа виртуално повторение на своята обиколка на състезателното трасе.

Производтвото на серийното купе Toyota FT-86 ще стартира в края на годината, а продажбите - в началото на 2011-а. Автомобилът ще се продава както под марката Toyota, така и като Subaru. Очакваната цена в САЩ ще е около $20 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fUnKi

    8 0 Отговор
    Мноо ме кефи тоз автомобил и тоз материал и тоз клип
  • 2 Симсома

    7 0 Отговор
    Наистина кърти, аз имам играта гран туризмо, но това да си караша и после да се гледаш е просто уникално хрумване. А бе японците са голяма работа майката са си е...и
  • 3 golf 4 k - bi

    7 1 Отговор
    ne si padam po sportni koli na tazi e dobraa........ mnogoo
  • 4 STEPUS

    1 5 Отговор
    DAAAAA....DOBRE SA KOPIRALI NISSAN GT-R ;))))))))) POREDNIA JALAK OPIT
  • 5 Stefan

    2 4 Отговор
    tazi kola mi prili4a na modql na matchbox.tazi kola sigurno pak e za USA pazara.dasi probutat poredniq evtin bokluk.mnogo gi karat tam ama za6toto sa evtini kenefi.
  • 6 ninjaassassin

    2 0 Отговор
    до Стефан: абе стефанчо,абе пиле шарено, с тия изказвания ми приличаш на почитател на немските котъри, кажи ми тогава разбирачо като в българия карат само голф, мерцедес и бмв, значи по твоята неадвкватна логика "защото са ефтини кенефи" ))))))))))
  • 7 batucada

    1 0 Отговор
    PAK PO4VAT PROSTASKITE KOMENTARI , KOPIRALI TVA , KOPIRALI ONOVA...SNIMKITE NA TOZI MODEL IZOB6TO BIAHA IZLEZLI MNOGO PREDI SNIMKITE NA GT-R!!!!???? AMA TO TVA E DIV NAROD - SLABA DARJAVA ...