Отидете към основна версия

5 588 7

Новият ML - GLE от Mercedes скоро в столицата

  • mercedes gle-
  • sofia motor show
Заедно с купе версията на щанда на Mercedes-Benz ще се появи и GLE, фейслифт на досегашния ML. Основни акценти в новия GLE са промененият дизайн на предна и задна броня и многобройните подобрения по системите за управление и намаляването на вредните емисии. Спрямо предходната серия средният разход на гориво и CO₂ емисии за целия набор от двигатели са намалени със 17%. За пръв път в своята SUV история Mercedes-Benz предлага хибриден модел - GLE 500 е 4MATIC, който постига завидна енергийна ефективност без промяна в пътното поведение.
Системата за задвижване е базирана на комбинация от 3.0-литров V6 двигател с мощност от 328 конски сили и максимален въртящ момент от 480Nm и електромотор с 85 KW и 340Nm, захранван от високоволтова литиевойонната батерия с външно зареждане. Разходът на гориво в комбиниран режим може да достигне до впечатляващите 3.8 литра на 100 километра. Всяко задействане на спирачките генерира енергия като, освен това двигателят с вътрешно горене се изключва в периодите на намаляване на скоростта, пробегът само с електрическо задвижване достига 30 километра.
Агрегатите започват с два дизелови - 2.2 литров четирицилиндров с 200 конски сили и трилитров V6 с 255 конски сили. При бензиновите двигатели разнообразието е по-голямо - трилитров V6 с 328 конски сили, 4.6 литров V8 с 430 конски сили и AMG моделите с 5.5 литров V8 с 550 и 576 конски сили за S версията. Трансмисиите са три - 7G-TRONIC PLUS седемстепенна автоматична за бензиновите, 9G-TRONIC деветстепенна автоматична за дизеловите и AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC за AMG моделите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини