Last news in Fakti

23 Септември, 2015 07:15 5 585 7

Новият ML - GLE от Mercedes скоро в столицата

  • mercedes gle-
  • sofia motor show
Заедно с купе версията на щанда на Mercedes-Benz ще се появи и GLE, фейслифт на досегашния ML. Основни акценти в новия GLE са промененият дизайн на предна и задна броня и многобройните подобрения по системите за управление и намаляването на вредните емисии. Спрямо предходната серия средният разход на гориво и CO₂ емисии за целия набор от двигатели са намалени със 17%. За пръв път в своята SUV история Mercedes-Benz предлага хибриден модел - GLE 500 е 4MATIC, който постига завидна енергийна ефективност без промяна в пътното поведение.
Системата за задвижване е базирана на комбинация от 3.0-литров V6 двигател с мощност от 328 конски сили и максимален въртящ момент от 480Nm и електромотор с 85 KW и 340Nm, захранван от високоволтова литиевойонната батерия с външно зареждане. Разходът на гориво в комбиниран режим може да достигне до впечатляващите 3.8 литра на 100 километра. Всяко задействане на спирачките генерира енергия като, освен това двигателят с вътрешно горене се изключва в периодите на намаляване на скоростта, пробегът само с електрическо задвижване достига 30 километра.
Агрегатите започват с два дизелови - 2.2 литров четирицилиндров с 200 конски сили и трилитров V6 с 255 конски сили. При бензиновите двигатели разнообразието е по-голямо - трилитров V6 с 328 конски сили, 4.6 литров V8 с 430 конски сили и AMG моделите с 5.5 литров V8 с 550 и 576 конски сили за S версията. Трансмисиите са три - 7G-TRONIC PLUS седемстепенна автоматична за бензиновите, 9G-TRONIC деветстепенна автоматична за дизеловите и AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC за AMG моделите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 memphis

    3 0 Отговор
    1. mercedes
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9. BMW
    10. Audi

    Коментиран от #4, #7

  • 2 666

    0 0 Отговор
    Бе тва не е кола за българи бе, да си карат там ладите и москвичите, ни имаме пътища, ни акъл, ни възпитание, откъде накъде некъкви дебели мързеливи простаци че сядат в модерни лимузини, че карат каквот си заслужават - нищо.
  • 3 копеле

    1 0 Отговор
    Днес в задръстването видях пред мен новия Mercedes GLE 450 AMG Coupe този дето мяза на X6, ееее изглежда доста по внушителен от снимките. Кога свариха да си го купят тези хора бе?

    Коментиран от #6

  • 4 georgi

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "memphis":

    1.AUDI
    2.BMW
    3.MERCEDES
  • 5 JBL

    3 0 Отговор
    До georgi!
    Който не може да си позволи Мерцедес, купува Ауди или БМВ!
  • 6 Кимо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "копеле":

    "Тези хора" ? Искаш да кажеш синчета и внуци на тези които ограбиха държавата по време на прехода. Те крадени пари лесно се харчат.
  • 7 Депай

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "memphis":

    http://fakti.bg/avto/156283-razaren-klient-razbi-nov-mercedes-benz-s63-amg :)