Отидете към основна версия

13 943 16

Сърбите ще правят суперкар

  • aqos-
  • сърбия-
  • суперкари

В съседна Сърбия беше основана нова автомобилна компания, целта на която е да произвежда, както компактни автомобили, така и возила от категорията на суперкарите. Предвижда се и производство на луксозни всъдеходи.

Сръбската компания се нарича Aqos и по предварителна информация ще покаже първата си продукция още през март следващата година, при това на автомобилното изложение в Женева.

Aqos е основана от Саша Милованшевич, който има предишен опит от работата си в големи автомобилни компании. На помощ Саша вика специалисти от Германия, Великобритания и Италия, а така също и сътрудници от университета в Белград.

Най-вероятно базовия модел ще е Aqos 25 - малка кола с дължина 3.85 метра. Тя ще се оборудва с 1.2-литров мотор с мощност 95 к.с. На стъпало отгоре ще се позиционира Vale 45, а от всъдехода ще се нарича Peja 4XL Off Road.

По-интересни са т.нар. наточени коли. Те започват със Zulu 60. Четириместно купе със задно предаване, разполагащо с V6 мотор с мощност 270 коня. Този автомобил ще ускорява до 100 км/ч. за 5 секунди и максимална скорост 260 км/ч.

Моделът Aqos Fastback пък ще се предлага с две и с четири врати, като дължината му ще е 4.79 метра, а масата - 1 600 кг. 3.2-литровият мотор ще е с мощност 370 к.с., а ускорението до 100 ще се осъществява за 5.5 секунди.

Двуместният Aqos Javier ще е "черешката на тортата". Този спорткар ще разполага с V-образен десетцилиндров двигател с обем от 4.7 литра и мощност 505 конски сили. Максималната му скорост ще е 330 км/ч, а от място до 100 Javier ще достига за 3.5 секунди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини