Отидете към основна версия

7 962 11

Isetta се завръща на ток

  • micro mobility systems-
  • microlino-
  • isetta

Швейцарският производител на електрически тротинетки Micro Mobility Systems представи първия си автомобил на салона в Женева. Microlino е реплика на култовото BMW Isetta от 50-те години на миналия век. Снимки на електромобилчето се появиха още през есента, но официалният му дебют се състоя едва сега.

Подобно на Isetta цялата предница на Microlino представлява врата, за която е захваната кормилната уредба. Каросерията на швейцарската реплика се различава незначително от оригинала. Дизайнерите са променили единствено формата на задницата и са уголемили фаровете.

400-килограмовото Microlino се задвижва от електромотор с мощност 20 к.с. Капацитетът на батериите стига за изминаването на около 100 км с едно зареждане. Максималната скорост достига 100 км.

Micro Mobility Systems планира да пусне първата серия Microlino в края на следващата година. Базовата цена ще бъде около €9 000.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Първи тест драйв за „модерната Isetta” (ВИДЕО)

    Microlino представи проект за малък електрически автомобил преди около 5 години, като от тогава до сега видяхме един прототип, който взаимства дизайна ...
    01.06.2021
    4 571
    21
  • 12 000 евро за "модерната Isetta"

    Ако сте запознати с по-старите модели на BMW, то най-вероятно дизайна на Microlino ви напомня на един класически модел на баварската компания. Модерна ...
    12.02.2021
    6 660
    26