Отидете към основна версия

4 032 7

Ford призна, че разработва конкурент на Tesla Model 3

  • ford-
  • tesla-
  • model е-
  • model 3

Изпълнителният директор на Ford Motor Марк Фийлдс е потвърдил пред Automotive News, че инженерите на компанията работят над нов модел на ток, който ще се бори за клиенти с Tesla Model 3 и Chevrolet Bolt. По непотвърдена информация колата ще се предлага в две хибридни и напълно електрическа модификация с автономен пробег 320 км.

Новият автомобил най-вероятно ще получи името Model E, тъй като от Ford вече са запазили правата върху него. Производството ще започне през 2019 г. в нов завод на компанията в Мексико. В него и 13 други хибридни или изцяло електрически модела до 2020 г. ще бъдат инвестирани $4.5 млрд.

В момента единственият електромобил в гамата на Ford е версия на Focus с мощност 145 к.с. и батерии, чийто капацитет позволява изминаването на 180 км с едно зареждане. Цената в Щатите е $29 170.

Миналата седмица стана ясно, че от Ford са платили почти $212 000 за употребявана Tesla Model X. Според познавачи на американския автомобилен отрасъл в Диърборн вероятно не са се скъпили за електрическото SUV, за да може развойният им отдел да разкрие тайните му възможно най-бързо.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини