Отидете към основна версия

22 844 13

Mercedes-AMG GLC63 вече не е само мит

  • mercedes-amg glc 63

Явно германците от Mercedes са решили да прекрачат нормалната граница на средноразмерният им SUV автомобил - GLC и ще напъхат в него 4.0-литров V8 с близо 500 конски сили. Въпреки не малко, а много объркващите имена на компанията в последно време GLC представлява повдигнатото братче на C-class и новото поколение на GLK.

GLC бе представен през миналата календарна година и съвсем скоро получи първата си спортна версия - GLC43 с 3.0-литров V6 турбос мощност от 367 конски сили и 520 нютонметра, но явно това не е достатъчно или пък искат съществуващата C63 да има своя SUV версия. Ускорението от 0 до 100 при GLC43 става за 4.9 секунди и очакваме то да бъде подобрено значително. При C-class 63 версиите разполагат с 476 и 510 конски сили за S, но не знаем все още каква мощност ще бъде предвидена за най-лудия малък SUV.

Едно от най-добрите неща в спортното GLC е разпределението на мощността, което вече е в чувствителен превес на задният мост 31 към 69 процента. То чувствително подобрява управлението и намалява ефекта от недозавиване типичен за автомобилите със задвижване на предния мост. Конкурентите им от BMW също готвят отговор на модела - X3 M, но той е още в сянка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини