Отидете към основна версия

12 150 12

600 коня за новия Nissan GT-R Nismo

  • nissan gt-r nismo-
  • 2017

Близо два месеца след официалната премиера на обновения GT-R спортното подразделение на компанията - Nismo, вече е готово и с неговото "най". С мощност от общо 600 конски сили и 652 нютонметра идващи от 3.8-литровия V6 би турбо двигател това е и най-мощната заводска версия на модела излизала до момента.

Подобренията на Nismo обаче съвсем не приключват до тук. Във връзка с високите скорости, които безпроблемно достига този звяр предната броня и капакът са усилени. Усилването на бронята е нужно и за удържането на по-големият нож, който "загребва" въздух и малките арки, които също  допринасят за залепването към асфалта. Благодарение на тези подобрения това е и моделът с най-големи притискателни сили правен до сега.

Също като предходния Nismo автомобилът е прекарал много време в обиколки на Нюрбургринг и е получил подобрения включващи нови амортисьори и пружини и нови стабилизиращи щанги. Тези промени в комбинация с аеродинамичните са довели до 2 процента подобрение в скоростта в завои и времена на обиколка на писта. 

Отвън модела лесно може да бъде разпознат по обилното количество въглеродни влакна, задното антикрило, черните джанти от Nismo и червения акцент, който "отрязва" автомобила в долната му част. Отвътре пък комбинацията е черно и червено, като Recaro седалките са получили средна част от дупчен велур, а таблото подобно на състезателните автомобили е облечено в матов черен материал, който също в случая е велур.


 
Последният Nismo постави страховитото време от 7:08.69 на "Зеленият ад", оставяйки редица расови и скъпи машини зад гърба си и скоро очакваме да видим, на какво е способен и този звяр.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини