Отидете към основна версия

34 149 61

И Норвегия забранява колите с ДВГ

  • електромобил-
  • норвегия-
  • забрана-
  • двг

Четири от основните политически партии в Норвегия подготвят законопроект, който предвижда пълна забрана за използване на автомобили с бензинови и дизелови двигатели в страната след 2025 г., съобщава Dagens Næringsliv. Ако предложението бъде прието, след 9 години в скандинавската държава ще може да се карат само коли с електрическо или водородно задвижване, на които в момента се падат 24% от продажбите.

През май Норвегия стана четвъртата страна в света, където са регистрирани над 100 000 електромобила и хибрида с възможност за зареждане от битовата мрежа. Собствениците на "зелени" возила там са освободени от данък, могат да ползват безплатно добре развита мрежа от зарядни станции, да се движат в лентите на градския транспорт и да паркират безплатно.

През април Долната камара на холандския парламент подкрепи законопроект, който предвижда забрана за продажбата на автомобили с двигател с вътрешно горене през 2025 г. Против предложението гласуваха представителите на Народната партия за свобода и демокрация, според които планът е неизпълним в толкова кратки срокове.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Атина и Мадрид забраняват дизелите

    Кметовете на Париж, Атина, Мадрид и Мексико Сити се договориха за пълна забрана на леките коли и камионите с дизелови двигатели на териториите на подо ...
    02.12.2016
    16 982
    20