Отидете към основна версия

17 544 16

Крила на чайка за Mercedes-Maybach 6

  • mercedes-benz-
  • maybach-
  • vision mercedes-maybach 6-
  • пебъл бийч 2016

Американският сайт Motor1 публикува снимки на Vision Mercedes-Maybach 6 четири дни преди официалната премиера на прототипа на Конкурса за автомобилна елегантност в Пебъл Бийч, Калифорния, който отваря врати в неделя, 21 август. До този момент немците бяха показали само силно затъмнени изображения на гигантското купе, на които личаха само контурите на каросерията.

Цифрата в името на концепта указват дължината му в метри. От снимките става ясно, че двете врати на Vision Mercedes-Maybach 6 се отварят нагоре като на легендарния Mercedes-Benz 300SL от 1954 г. и наследника му SLS AMG от 2010-а.

Мастодонтът е идеологически наследник на произведения в единствен екземпляр Maybach Exelero, разработен в сътрудничество с Fulda. По непотвърдена информация новият прототип е изграден на базата на Mercedes-Benz S-Klasse Coupe и има четири места, макар че на публикуваните илюстрации не се вижда втори ред кресла.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • ТТ данни за мега купето на Mercedes

    След няколкото тийзъра, и изтекли снимки в интернет, най-сетне компанията Mercedes-Benz официално представи огромното концептуално купе, което носи им ...
    19.08.2016
    9 282
    12