Отидете към основна версия

14 027 7

Една седмица с два рекорда за Nissan GT-R

Една люта битка за трона за най-бързия Nissan GT-R на планетата се е разразила между Бахрейн и Северна Америка. В продължение на няколко години Ekanoo Racing и AMS Performance си прехвърлят рекорда за драг на 402 метра, но в последната една седмица нещата загрубяха.

На 8-ми във вторник, бахрейнците от Ekanoo пуснаха видео, в което чудовищната им машина постига време от 7:168 с терминалнаскорост от 209 мили или 336 километра в час. Колкото и странно да звучи за този телепортиращ се автомобил, той има изцяло нов кит и тепърва ще се разработва, настройва и развива.

Рекордът обаче, бе върнат почти веднага в Америка, благодарение на машина наречена AMS Alpha G и собственикът и Гиди Чамди. Проектът се развива от близо година, като това е един от първите му тестове и потенциалът е разкрит - време от 7:145 и терминална скорост от 212 мили или 341 километра в час за 402 метра. Гиди спокойно може да бъде наречен кралят на ускорението, защото притежава и няколко Lamborghini-та дело на Underground Racing, с които троши и рекордите за максимална скорост. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини