Отидете към основна версия

17 017 17

Във Франция ще се прави евтина руска кола

  • михаил парамонов-
  • тагаз aquila-
  • mpm motors ps 160

Известно е, че руснаците не се славят с добро автомобилно производство и тяхната продукция е предназначена основно за вътрешните пазари. Опити за експорт се правят отдавна, но те все така си остават неуспешни.Сега обаче става дума за друго. Един руснак, на име Михаил Парамонов премести производството на автомобили от Таганрог (град в Югозападна Русия) във Франция. Идеята му е да произвежда евтин спорткар, който да се продава в Европа.

Замисълът датира отдавна и беше почти готов под името ТагАЗ Aquila, но през 2014-а Тангарогският автомобилен завод банкрутира. Парамонов обаче не се отказа и премести компанията си във Франция.Тя вече се нарича MPM Motors (Mikhail Paramonov Manufacturing) и е готова да започне производството на ТагАЗ Aquila или както вече се нарича MPM Motors PS 160. Автомобилът ще се оборудва с китайски двигател, който е заимстват от BYD и е лицензно копие на мотора Mitsubishi 4G18S.

Мощността му е 106 конски сили, а пиковият момент ще се предава на колелата през механична скоростна кутия. Дизайнът на автомобила е със спортна насоченост, но въпреки това колата разполага с четири врати.Оборудването е изключително бедно, като дори за пътника до водача не е предвидена въздушна възглавница. Липсва и електронна система за стабилизиране, но въпреки това Парамонов е успял да получи френски сертификат за производство и продажба.

Предвидените бройки не са много, но все пак автомобилът ще е сериен, като ще се правят по 1000 бройки годишно. Цената на MPM Motors PS 160 ще е 12 900 евро. Дали евтиният руски спорткар ще пожъне успехи, предстои да разберем.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини