Last news in Fakti

7 Декември, 2016 12:15 17 005 17

Във Франция ще се прави евтина руска кола

  • михаил парамонов-
  • тагаз aquila-
  • mpm motors ps 160
Във Франция ще се прави евтина руска кола - 1
Известно е, че руснаците не се славят с добро автомобилно производство и тяхната продукция е предназначена основно за вътрешните пазари. Опити за експорт се правят отдавна, но те все така си остават неуспешни.Във Франция ще се прави евтина руска кола

Сега обаче става дума за друго. Един руснак, на име Михаил Парамонов премести производството на автомобили от Таганрог (град в Югозападна Русия) във Франция. Идеята му е да произвежда евтин спорткар, който да се продава в Европа.

Замисълът датира отдавна и беше почти готов под името ТагАЗ Aquila, но през 2014-а Тангарогският автомобилен завод банкрутира. Парамонов обаче не се отказа и премести компанията си във Франция.Във Франция ще се прави евтина руска кола

Тя вече се нарича MPM Motors (Mikhail Paramonov Manufacturing) и е готова да започне производството на ТагАЗ Aquila или както вече се нарича MPM Motors PS 160. Автомобилът ще се оборудва с китайски двигател, който е заимстват от BYD и е лицензно копие на мотора Mitsubishi 4G18S.

Мощността му е 106 конски сили, а пиковият момент ще се предава на колелата през механична скоростна кутия. Дизайнът на автомобила е със спортна насоченост, но въпреки това колата разполага с четири врати.Във Франция ще се прави евтина руска кола

Оборудването е изключително бедно, като дори за пътника до водача не е предвидена въздушна възглавница. Липсва и електронна система за стабилизиране, но въпреки това Парамонов е успял да получи френски сертификат за производство и продажба.

Предвидените бройки не са много, но все пак автомобилът ще е сериен, като ще се правят по 1000 бройки годишно. Цената на MPM Motors PS 160 ще е 12 900 евро. Дали евтиният руски спорткар ще пожъне успехи, предстои да разберем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 азаз

    7 2 Отговор
    Решетка от Ферари от 90-те и фарове от хюндай купе 2....
  • 2 гост

    7 1 Отговор
    Това не е евтино. Щом Дачия е под 7х.евро, то 13х.евро си е почти двойно повече. Това няма никой да си го купи, при все че няма и двигател, няма задължителните системи за сигурност, щом няма еърбег сигурно няма и климатик. За едното нямане да дадеш 25х. лева си е глупост. Има фиат, рено, пежо, ситроен, опел, шкода и др. марки пак около тази цена с подобна мощност, да нямат същия дизайн, но то си е смешно да имаш дизайн, а да нямаш двигател.

    Коментиран от #5

  • 3 Драйвър

    6 2 Отговор
    Тази статия не е за графа авто,а за научна фантастика!Щом се е провалил в Русия този проект е невъзможен в Европа!Със стар двигател и без системи за сигурност колата никога няма да вземе Евро сертификат,а заради контра ембаргото не е изгодно да се внася от Франция.Най вероятно въпросния богаташ си прави П.Р. кампания в опит да излъска имиджа си след банкрута на авто компанията му.

    Коментиран от #4

  • 4 Ал Купоне

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Драйвър":

    На тази кола не и трябва сертификат, заради малкото произвдство 1000 бройки, но и това няма да и помогне. Обърнете внимание на неравните и широки фуги и как тук таме търчат главичките на винтовете, а за китайските пластмаски по добре да не говорим.
  • 5 Лупи

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Двигателя е напълно достатъчен по мощност от 106 коня за да движи това леко купе с поне 180 км в час при това за какво са ти 200 и горе коня, като тук пътищата ти не позволяват да ги караш? Да динамиката еластичността на изпреварване е по-висока, но пък как ли ще натискаш газта и колко ще гори...? За французите това не са много пари за нас да. Аз бих си купил ван или комби с такъв двигател, понеже ми трябва обем товар. Но за спортно купе не е лоша колата. Все пак вади дизайн. Има и едно предимство според експертите- не разчита на никакви помощни системи ДиПиЕс и други, а според Топ Гиър експертите и други това те прави истински шофьор... разчиташ само на себе си. Не са малко пари вярно. Но пък дали си струва още не може да се разбере. Ако говорим за динамично екстремно каране с много ускорение и спирачки двигателят не е нещо особенно вярно. но пък и разхода ще ти скочи в пъти... За умерено плавно каране това е напълно достатъчен двигател. Зависи и разхода вече...

    Коментиран от #6, #7

  • 6 555

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Лупи":

    Ако ще я караш умерено и икономично,за чих...... ти е спортна кола.
    Фантазии.
  • 7 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лупи":

    Липсата на електронни системи не те прави истински шофьор, а може да те спаси от катастрофа. Кола без ЕСП се завърта лесно в лоши условия, а ЕСП я хваща и имаш шанс да задържиш контрола след поднасяне-нещо което дори експерти трудно могат да направят от първия изненадващ път. Затова ЕС ги въвежда, а не е за кеф или за пари. Трябва да изпираш работата на ЕСП в критична ситуация и да си се поднасял с кола без ЕСП да видиш реалната разлика.
  • 8 жвачка

    8 2 Отговор
    пичове, хубаво я одумвате тази весникарска УТКА/патица/ и не забелязвате май, че говорим за "нещо" на РУСНАК : няма руска кола, но има обаче руското ЩЕ.. и след ЩЕ- то кола нямя да има,а ако има -няма да е руска. я погледнете заглавието горе какво ви внушава. типичен пример как се отработват руските сребърници за този сайт. а аз още се смея на кубинските камаради, които юнашки бутаха руската газка с праха на кастро насред шпалира от щастливите кубинци - поредния пирон в ковчега на руската "слава" като автопроизводители.
  • 9 onq s konq

    3 1 Отговор
    Мощност 106 гоня е подходяща за мотоциклет с тежест 160-180 кг,но за автомобил?...При това с претенция за спортен!С две думи-руският бизнесмен си е направил сметката да заложи на ниска цена /по евростандарт/ и да лапа Зап.валута,защото редовият руснак няма как да я купи,след като едва е сбрал денги за велосипед.Верно че колата няма да се натоварва с МИТО ЗАЩОТО ЩЕ СЕ СГЛОБЯВА ВЪВ ФРАНЦИЯ,но кой от по-бедния френски сегмент ще си купи такава кола,след като обикновено такъв тип хора търсят МПС с ГОЛЯМ БАГАЖНИК И МЯСТО ЗА МНОГО ДЕЦА?
  • 10 бай Пешо

    2 1 Отговор
    Това ще да е голем спорткар с 106 коня хахаха
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лихачов

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "селянин":

    106 коня хич не са малко, ако са комбинирани със съответния въртящ момент и скоростна кутия.

    Коментиран от #16

  • 13 GAP

    2 2 Отговор
    за тези 12 900 евро предпочитам мерцедес ако ще да на 1 милион км :)
  • 14 Васичка Атанасова

    2 1 Отговор
    изглежда прилично
  • 15 Тошибиян

    4 2 Отговор
    Поредната руска трагедия хахахаххаха спортен автомобил с 100 кони хахахаха за 13 000 евро си купувам или м3 е36 или мз е46 или s55 amg с 500кони или rs6 или s8 d3 генерация и това са все качествени мащтни автомобили от висок клас
  • 16 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Лихачов":

    С тези коне ускорение под 10сек няма да го бъде. При все че става дума за китайски двигател, не за оригинал на Митсубиши. Дори 140кс да е пак е малко, за да се зове спортен. Без системите за сигурност може да си го продава в Русия, Индия или Африка, но в ЕС не знам някой разумен човек, имащ към 12х. евро за нова кола да се спре на подобна самоделка, на каквото и прилича това.
    Не е черногледство или оплюване, но това не е ексклузивна кола за любители на спортното каране, каквото се опитват да лансират. Трябва да притежава невероятно шаси, което толкова да впечатли с поведение, че да се забрави липсата на мощност (както са лотус елиз, субару брз). Чиста проба реклама на руското, а то от лошо, по-лошо. Като нашите пътища: цени европейски, а изработка като преди 100г от неандерталци подизпълнители на шурея на подизпълнителя.
  • 17 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    поредната руска шега.може да използват историята за сюжет от филма маша и мечока!