Отидете към основна версия

7 529 5

Tesla стъпва на руския пазар

  • tesla-
  • supercharger-
  • русия

В края на 2017 г. в Русия започват официални продажби на електромобилите Tesla. Едновременно с откриването на първия автосалон калифорнийската компания започва изграждането на мрежа от зарядни станции Supercharger по основните магистрали в страната. Такива ще има също в Сочи, по кавказкото крайбрежие на Каспийско море, Самарска област, Казан, Москва и Санкт Петербург, съобщава "Авторевю".

В момента електромобилите на Tesla могат да се внасят в Русия само по неофициални схеми. Пазарът на коли на ток също не се развива оптимистично. От началото на годината в страната са продадени едва 72 "електрички", но според местни експерти това бързо би се променило с решаването на проблема с инфраструктурата за зареждане.

Основна пречка пред по-скорошното навлизане на Tesla в Русия е нуждата от време за интегриране на системата ЭРА-ГЛОНАСС, без която вносът на автомобили в страната става невъзможен от 1 януари 2017-а. От Нова година няма да могат се продават нито нови, нито употребявани коли без руския GPS.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини