Отидете към основна версия

9 147 8

2-милионната Skoda излезе от Квасини

Един от производителите във Volkswagen Group съвсем скоро се похвали, че е създал своя 19-милионен автомобил. Сега обаче, чешкия производител Skoda обяви, че е постигнал още една заветна цифра в една от своите исторически фабрики.

В един от трите завода, които създават автомобилите на компанията от самото начало - този в Квасини, отбеляза създаването на 2-милионната машина, която се падна да е бял Kodiaq. Моделът определено набира сила на Стария континент със своята достъпна цена и добра техника.

Освен него в тази ключова за историята на автомобилния производител фабрика се произвеждат и моделите Yeti и Superb, както и два модела на още един дъщерен производител - SEAT със своя пръв SUV - Ateca.

Според Михаел Олеклаус в завода тепърва ще се инвестира значително, като целта е там да се извършва всичко възможно по произвеждането на SUV моделите на VW Group. В него ще могат да се създават и хибридните модели, които са неизбежното бъдеще след удара "Дизелгейт".

През годините, по поточната линия в Квасини са преминали модели като първия Superb, Felicia кабрио, 1000 MBX Tudor, както и 110R заедно с купето Rapid. Освен тях и популярните пикапи на базата на Felicia също излизат от нея.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини