Отидете към основна версия

12 042 8

Продават Testarossa-та от Miami Vice

Почти всяка известна марка автомобили има своя филмов герой, който да покорява сърцата на автофеновете и не само. При италианците от Ferrari това несъмнено е чудната Testarossa. Съвсем наскоро, две филмови продукции ни върнаха към миналото на автомобила - The Wolf of Wallstreet и Straight Outta Compton, но тук става въпрос за първородния Miami Vice - криминалната поредица на 80-те с Дон Джонсън.

За продукцията, италианската компания доставя общо два автомобила, като единият от тях се кани да намери нов собственик чрез Барет-Джаксън на ежегодния аукцион в Скотсдейл. С номер на рамата VIN ZFFSA17AXG0063631, този автомобил излиза от завода в черен металик, но за покриване на претенциите на режисьора бива пребоядисан в бяло.

Testarossa е един от последните автомобили на Ferrari, които използват боксерови двигател, като при нея той е 12-цилиндров с обем от 4.9 литра и мощност от 385 конски сили и 490 нютонметра. Двигателят използва система за мазане от типа "сух картер", която се влияе много по-малко от центробежните сили. Преди две години, този агрегат получава пълно обслужване и обновяване.

Тази бяла италианска красота със завидна история, определено ще грабне няколко милиона долара, за да смени собствеността си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини