Отидете към основна версия

11 063 7

Mercedes-AMG загатна за формите на хиперколата R50

Тази година, една култова тунинг компания навършва своя 50 годишен юбилей. Тя е създадена през 67-ма година от двама бивши инженери на Mercedes - Ханс Вернер Ауфрехт и Ерхард Мелчер в Бургстал, Германия, като името ѝ идва от фамилиите на двамата и родния град на Ауфрехт - Гробаспах. Първоначално, те се занимахат с разработването на състезателни двигатели, но постепенно се завръщат към старата си компания, като в последствие всичко става едно наречено Mercedes-AMG. Култовите автомобили, които създават са десетки, но сега ще се насочим към бъдещето.

След загатването за юбилеен хиперавтомобил на автосалона в Париж през есента със семпла скица, на провеждащото се в момента техническо изложение в Лас Вегас наречено CES, те представиха още една скица, която обаче показва формата на задницата на автомобила.

Слуховете до момента гласят, че автомобилът ще бъде произведен в ограничено количество от 250 броя с предполагаема цена от близо 2 милиона евро, а задвижващия агрегат ще бъде създаден на базата на хибридната установка от Формула 1 с 1.6-литров V6 турбо. Представянето на автомобила също ще бъде подобно на болида, като това ще включва и луди аеро детайли.

Съвсем скоро едно произведение на Mercedes-AMG, което бе представено през лятото на Фестивалът на скоростта Гудууд, буквално преразмести рекордите на северната дъга на Нюрбургринг. Отровно зеления GT R постигна време от 7 минути 10 секунди и 92 стотни и с него се нареди на четвърта позиция във вечната класация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини