Отидете към основна версия

11 345 15

Последно: САЩ прощават "Дизелгейт" срещу $4.3 млрд.

  • volkswagen-
  • vag-
  • дизелгейт

Американските регулаторни органи и Volkswagen сключиха сделка, с която ще бъде сложен край на скандала с дизеловите двигатели на немския концерн. Споразумението предвижда германците да признаят вината си за манипулираните данни за вредните емисии и да изплатят обезщетение в размер на $4.3 млрд., съобщава Reuters.

С договорената сума общите загуби на Volkswagen AG от Дизелгейт ще превишат $19.2 млрд. Според запознати със сделката немците са бързали да решат проблема с отиващата си администрация на Барак Обама.

Скандалът с манипулираните данни за вредните емисии на Volkswagen избухна през есента на 2015 г., когато американските власти уличиха немците в мащабни машинации. Концернът трябваше да отзове част от продукцията си, а Дизелгейт засегна над 10 млн. коли по цял свят.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Нов Дизелгейт: Този път EPA подхвана Fiat

    Агенцията за опазване на околната среда в САЩ ЕРА заподозря концерна Fiat Chrysler Automobiles (FCA) в машинации, прикриващи истинските норми на изхвъ ...
    15.01.2017
    14 810
    17
  • Френската прокуратура погна Renault

    Властите във Франция са започнали предварително разследване срещу Renault по подозрения в незаконно занижаване на вредните емисии, изхвърляни от дизел ...
    13.01.2017
    8 994
    8