Отидете към основна версия

36 392 17

G-Klasse на ток за бате Арни

  • mercedes-benz-
  • kreisel-
  • g-klasse-
  • арнолд шварценегер

Австрийската компания Kreisel построи изцяло електрически Mercedes-Benz G-Klasse по поръчка на Арнолд Шварценегер. Всъдеходът, изработен в единствен екземпляр, има два мотора с мощност 490 к.с.

Kreisel има богат опит в конверсията на бензинови и дизелови автомобили в електрически. Зад гърба си австрийците имат Volkswagen Golf, Porsche Panamera, BMW 3er и други модели на ток. Компанията разработва собствени батерии и строи завод за акумулатори с общ капацитет 800 000 кВтч годишно.

G-класата на бате Арни е оборудвана с два блока батерии с тегло 510 кг и капацитет 80 кВтч. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5.6 сек., а максималната скорост достига 183 км/ч. От Kreisel твърдят, че пробегът с едно зареждане надхвърля 300 км.

Външно електрическата G-Klasse се отличава от стандартната само по емблемите на Kreisel. Розетката за зареждане на батериите е скрита под капачката на резервоара. В салона за доработката свидетелства нов приборен панел без оборотомер, а пиктограмата на бензиноколонка е заменена от батерия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Шварценегер си продаде Bugatti-то

    Най-известният културист, актьор и бивш губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер, продаде своето Bugatti Veyron за сумата от $2.5 млн. Купувач ...
    31.01.2018
    12 564
    4
  • Електрически Hummer за Шварценегер

    Австрийската компания Kreisel построи за Арнолд Шварценегер първия в света Hummer H1 на ток. Електрическият всъдеход бе представен на церемония по слу ...
    20.09.2017
    7 210
    1