Отидете към основна версия

9 842 11

8 факта за новото BMW 8er

  • bmw-
  • 8er

Дълго време компанията BMW държеше в напрежение своите хардкор фенове, но най-накрая официално потвърди възраждането на легендарната "осмица". Баварците показаха прототип на новата осма серия, който е готов за серийно производство. Веднага след представянето на модела се появи и информация за него. Най-важните 8 факта за новото BMW 8er ще ви представим сега.

Факт №1


Осмата серия сама по себе си не е новост за BMW. От 1989 до 1999 година баварците продават почти 30 000 купета с индекс 8er. Най-наточената версия от тях е 850CSi с V12 мотор с работен обем 5.6 литра и мощност 381 конски сили. От тази модификация са произведени само 1 510 екземпляра.

Факт №2

Новата осма серия е все още прототип. От марката го демонстрираха по време на ежегодното мероприятие Concorso d’Eleganza Villa d’Este, но не споделиха информация за техническите му данни. Намекнаха само широките задни арки на калниците, от което може да се съди, че новата "осмица" ще е със задно предаване.

Факт №3

Въпреки оскъдната информация е ясно, че BMW 8er ще е натъпкано с всички нови технологии на марката. Прототипът разполага с изцяло цифров приборен панел, както и със сензорни бутони в салона, лазерни основни светлини и още куп електронни помощници.

Факт №4

Новата "осмица" не е се е разминала и без основното участие на карбона. От въглеродни нишки са изработени елементи от предната броня, задния дифузьор, голяма част от каросерията, както и обшитите с кожа кресла. Голяма част от декоративните елементи в салона също са изработени от този лек и изключително здрав материал.

Факт №5

Новото BMW 8er ще стане серийно през 2018 година. По думите на хората от BMW то ще е толкова разкошно, че изцяло ще промени представите за лукс в този сегмент. Колата ще се прави на платформата на седмата серия, а изработените от стъкло Swarowski скоростен лост и i-контролер недвусмислено потвърждават стремежа към върховен лукс.

Факт №6

Моделът не следва съвсем идеологията на марката и на практика заменя досегашната шеста серия, купето на която беше спряно от производство. Четиривратата версия на 6er най-вероятно ще се превърне в хечбек вариант на "петицата" и нещо като наследник на GT.

Факт №7

8er ще има много модификации. Компанията вече е регистрирала обозначенията 825, 830, 835, 850, 845, 860, M850 и M8. Последното вече се подготвя от подразделението M GmbH и ще получи V8 мотор с мощност около 600 конски сили. Предвижда се и използването на V12 двигател (600 к.с. и 800 Нм), който ще бъде заимстван от M760Li xDrive.

Факт №8

В преки конкуренти на новата осма серия на баварците ще се превърнат купето на Mercedes-Benz S-Klasse, както и Bentley Continental GT и Lexus LC. Съдейки по визията и използваните технологии, новата осма серия на BMW определено има шансове да доминира над конкуренцията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Чуйте звука на новото BMW 8er

    След като баварците представиха статично новата си осма серия, която всъщност е прототип, но е готова за серийно производство, хората от Мюнхен разкри ...
    29.05.2017
    16 883
    19
  • Изтекоха снимки на новата осмица

    Холандският сайт Autoblog публикува официални изображения на новото BMW 8er. Автомобилът е прототип, но серийната версия надали ще се различава особен ...
    25.05.2017
    30 636
    48