Last news in Fakti

29 Май, 2017 11:29 9 810 11

8 факта за новото BMW 8er

  • bmw-
  • 8er
8 факта за новото BMW 8er - 1

Дълго време компанията BMW държеше в напрежение своите хардкор фенове, но най-накрая официално потвърди възраждането на легендарната "осмица". Баварците показаха прототип на новата осма серия, който е готов за серийно производство. Веднага след представянето на модела се появи и информация за него. Най-важните 8 факта за новото BMW 8er ще ви представим сега.

Факт №1

8 факта за новото BMW 8er


Осмата серия сама по себе си не е новост за BMW. От 1989 до 1999 година баварците продават почти 30 000 купета с индекс 8er. Най-наточената версия от тях е 850CSi с V12 мотор с работен обем 5.6 литра и мощност 381 конски сили. От тази модификация са произведени само 1 510 екземпляра.

Факт №2

8 факта за новото BMW 8er

Новата осма серия е все още прототип. От марката го демонстрираха по време на ежегодното мероприятие Concorso d’Eleganza Villa d’Este, но не споделиха информация за техническите му данни. Намекнаха само широките задни арки на калниците, от което може да се съди, че новата "осмица" ще е със задно предаване.

Факт №3

8 факта за новото BMW 8er

Въпреки оскъдната информация е ясно, че BMW 8er ще е натъпкано с всички нови технологии на марката. Прототипът разполага с изцяло цифров приборен панел, както и със сензорни бутони в салона, лазерни основни светлини и още куп електронни помощници.

Факт №4

8 факта за новото BMW 8er

Новата "осмица" не е се е разминала и без основното участие на карбона. От въглеродни нишки са изработени елементи от предната броня, задния дифузьор, голяма част от каросерията, както и обшитите с кожа кресла. Голяма част от декоративните елементи в салона също са изработени от този лек и изключително здрав материал.

Факт №5

8 факта за новото BMW 8er

Новото BMW 8er ще стане серийно през 2018 година. По думите на хората от BMW то ще е толкова разкошно, че изцяло ще промени представите за лукс в този сегмент. Колата ще се прави на платформата на седмата серия, а изработените от стъкло Swarowski скоростен лост и i-контролер недвусмислено потвърждават стремежа към върховен лукс.

Факт №6

8 факта за новото BMW 8er

Моделът не следва съвсем идеологията на марката и на практика заменя досегашната шеста серия, купето на която беше спряно от производство. Четиривратата версия на 6er най-вероятно ще се превърне в хечбек вариант на "петицата" и нещо като наследник на GT.

Факт №7

8 факта за новото BMW 8er

8er ще има много модификации. Компанията вече е регистрирала обозначенията 825, 830, 835, 850, 845, 860, M850 и M8. Последното вече се подготвя от подразделението M GmbH и ще получи V8 мотор с мощност около 600 конски сили. Предвижда се и използването на V12 двигател (600 к.с. и 800 Нм), който ще бъде заимстван от M760Li xDrive.

Факт №8

8 факта за новото BMW 8er

В преки конкуренти на новата осма серия на баварците ще се превърнат купето на Mercedes-Benz S-Klasse, както и Bentley Continental GT и Lexus LC. Съдейки по визията и използваните технологии, новата осма серия на BMW определено има шансове да доминира над конкуренцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си

    19 7 Отговор
    яка баварка
  • 2 аудиСМЯХ МБ скръб

    18 9 Отговор
    НЕЧОВЕШКИ КРАСИВО!!ИСТИНСКО БИЖУ!!!НО ,НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ,ЧЕ ПОД КАПАКА ВСЕ ПАК СТОИ ,МОТОР СЪЗДАДЕН ОТ САМОЛЕТЕН ИНЖЕНЕР!!!ТОВА Е КОЛАТА...

    Коментиран от #11

  • 3 YAMAHA

    10 10 Отговор
    На коня комшията си взе същата от горубляне!

    Коментиран от #7

  • 4 Европеецът

    17 7 Отговор
    Не можеш да откъснеш очи от тази красавица. Брутално изпълнение на баварците от което всички хейтъри си глътнаха граматиката и сега ги няма с никакъв коментар!
  • 5 Къртев

    12 4 Отговор
    BMW, браво!
  • 6 112

    3 16 Отговор
    Не могат да ме впечатлят, изглежда са опитвали да копират LC500.
  • 7 onq s konq

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "YAMAHA":

    Съштата е ама е червена и разбрах че щел да я пребоидисва
  • 8 Ловеца на поршета

    4 4 Отговор
    Най-красивото BMW след моето!

    Коментиран от #9

  • 9 Ярослав Станчев

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ловеца на поршета":

    И също толкова бавно,като твоето.

    Коментиран от #10

  • 10 Ловеца на поршета

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ярослав Станчев":

    Ей чичка , аз имам коментари и под други теми! Там още не си ми отговорил. Това кога ще стане?
  • 11 Gabi Naplatanova

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "аудиСМЯХ МБ скръб":

    КЪВ САМОЛЕТЕН ИНЖЕНЕР , ТВА Е БИЛО ПРЕДИ 70 ГОДИНИ Е БРАТ ....