Отидете към основна версия

21 850 40

$11 млн. за Mercedes-Benz McLaren SLR

  • mercedes-benz-
  • mclaren slr-
  • red gold dream
Швейцарският дизайнер Юли Анликер представи нова необичайна разработка, която според него ще се понрави на всички любители и ценители на разкоша. За мнозина от специалистите обаче творението му е лишено от стил и клони по-скоро към кича, но както се казва вкусове - всякакви.
 
Проектът се нарича Red Gold Dream и както се вижда от снимките "разкрасява" култовия Mercedes-Benz McLaren SLR. Автомобилът търпи леки конструктивни изменения, но т.нар. силов тунинг е оставен на заден план. С други думи SLR-ът определено не е станал по-бърз.
 
За сметка на това е станал златен в буквалния смисъл. Джантите на автомобила са покрити с солиден слой 24-каратово злато, а болтовете, с които се закрепват към главината, са инкрустирани с рубини. Чисто злато има и в суперспециалната червена боя, нанасяна върху автомобила 25 пъти.
В интериора също има много от благородния метал, като и рубините съвсем не са пестени. Знае се само, че за арматурното табло са отишли близо пет килограма злато, равняващи се на $299 000. Според дизайнера, цената на всички допълнителни материали е $5.4 млн.
 
Освен това по проекта са работили 35 човека, а изпълнението му е направено за 30 000 часа. Крайната сума, която е трябвало да плати Уели Анликер не се съобщава, но швейцарският дизайнер възнамерява да продаде златния Mercedes-Benz за $11 млн.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини