Отидете към основна версия

2 805 30

Меркел ЗА забраната на ДВГ

  • меркел-
  • дизел-
  • двг

За първи път Бундесканцлерът се изказа относно забраната на двигателите с вътрешно горене

Снимка : БТА / АП

Ангела Меркел заяви, че подкрепя спирането от движение на автомобилите с двигатели с вътрешно горене. „В момента не мога да кажа точна година, но смятам мярката за правилна“, сподели Бундесканцлерът в интервю пред вестник „СУПЕРилу“, отказвайки да уточни кога трябва да влезе в сила забраната.

Лидерът на Християндемократическия съюз повиши напрежението върху автомобилния бранш с намерението си да свика следващата среща за Дизелгейт през есента. „Ще присъствам със сигурност на следващия дизелов форум, в случай, че спечеля изборите“, заяви Ангела Меркел. Според нея доверието в автоконцерните е абсолютно изгубено и е нужно те да бъдат контролирани.

Германският министър на транспорта Александър Добринт също отказа да даде точна дата за забраната на двигателите с вътрешно горене. При подготовката на срещата за дизеловия скандал той каза, че не е работа на политиците да определят технологиите на бъдещето.

Въпреки това, за да може Германия да изпълни климатичните си цели, транспортният сектор не трябва да произвежда почти никакви CO2-емисии до 2050 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини