Отидете към основна версия

46 581 44

BMW: Пикапът на Mercedes-Benz е ужасяващ

  • bmw-
  • mercedes-benz-
  • x-klasse

"С пускането на луксозния пикап X-Klasse Mercedes-Benz пое риск, който не се оправда", смята старши вицепрезидентът на BMW за азиатския и южноафриканския пазар Хендрик фон Кунхайм. Висшият мениджър бил разочарован след запознанството си с новия модел на конкуренцията на автосалона в Женева през пролетта, разказва Motoring.

"Смятам, че се е получил ужасяващ. Всички очакваха нещо по-сериозно. Видях колата и останах разочарован. Много разочарован. Можеха да го направят къде-къде по-добре, те правят фантастични автомобили", споделя фон Кунхайм.

Наред с критиките мениджърът признава, че сегментът на луксозните пикапи е интригуващ и не изключва BMW да опита късмета си в тази ниша. Според фон Кунхайм обаче това може да се случи само ако делът на всъдеходите на пазара достигне 60-70%.

X-Klasse e първият средноразмерен пикап в историята на Mercedes-Benz. Автомобилът е базиран на Nissan NP300 Navara и разработен в сътрудничество с френско-японския алианс Renault-Nissan.

В средата на следващата година трябва да бъдат представени най-скъпите и луксозни модификации на модела, които ще се оборудват с шестцилиндров турбодизел с 258 к.с., 7-степенна автоматична трансмисия и фирмената система за двойно предаване на Mercedes-Benz 4Matic.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини