Отидете към основна версия

23 457 33

Българин превръща Lexus-ите в бижута

  • lexus-
  • swarovski-
  • оптичен тунинг-
  • кристали-
  • ls

Австрийски предприемач от български произход тунингова оптично Lexus-и с кристали Swarovski

„Кристалите носят щастие“, заявява австрийският предприемач от български произход Йохан Шмид (Иван Сираков). Повлиян от тази своя мисъл, една от многото дейности, с които той се е занимавал, е именно украса с кристали Swarovski. Днес, след като се е пенсионирал, Йохан Шмидт съчетава любовта си към автомобилите и бижутата по интересен начин – като тунингова оптично любимата си марка лимузини Lexus, на която е колекционер, с кристали Swarovski.

Роденият в семейство на фабриканти през 1929 г. Йохан Шмид е бил един от репресираните през комунистическия режим в България. Завършва курсове по фина механика в София през 1956-а. През 1974 година той успява да избяга във Виена, тъй като е бил изселен в Бяла, а в паспорта му дори е било записано „завинаги“. В Австрия той е представител на различни предприятия, като през 1977 г. основава собствена фирма, чиято главна дейност е производството на техника за сигурност. Йохан Шмид е и изобретател на специални, управлявани от компютри, патрони на врати за помещения и автомобили. Той е правил и обучения по техника за сигурност на австрийската криминална полиция.

Една от страничните дейности на предприемача от български произход е изработването на полилеи и бижутерийни украшения с кристали Swarovski. Впоследствие австрийски концерн за производство на бижута изкупува неговата фирма. Сега той използва красивите кристали, като украсява с тях автомобили от собствената си колекция, в която фигурира главно любимата му марка коли Lexus. Йохан Шмид е единственият българин, на когото Swarovski е предоставил такава възможност.

Оптичният тунинг на автомобилите е умерен, разграничавайки се от кича. Представяме ви три от украсените с кристали Swarovski лимузини Lexus от частната колекция на Йохан Шмид.

Lexus LS600h (2007)

Lexus LS600h е хибрид, който е оборудван с 5-литров V8 двигател.

Автомобилът от четвъртата генерация на модела LS има на разположение 445 конски сили и ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди.

Лимузината е със задвижване на четирите колела.

С тези спецификации и лукса, който предлага, Lexus LS600h успява да спечели наградата за кола на годината в Япония през 2006 г.

Оптичните подобрения по колите са ръчно изработени в Австрия.

Lexus LS400 (от 1996-а и 1998 г.)

Lexus LS400 от втората генерация на линията дебютира през 1996 г. Лимузината е оборудвана с 4-литров бензинов V8 двигател с максимална мощност от 264 конски сили.

Йохан Шмид търси ентусиасти от България, които да продължат неговата дейност. При интерес е възможно и закупуването на някой от трите автомобила (Lexus LS400 1996, Lexus LS400 1998 и Lexus LS600h 2007) на изгодна цена. Телефони за връзка : 02 957 90 45 / 0 878 78 13 26.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кристалът носи щастие: Тунинг на Lexus LS

    За украсата на автомобила са използвани кристали Swarovski, които придават още по-класически вид на емблематичната японска лимузина. Оптичните подобре ...
    05.01.2018
    6 255
    7