Отидете към основна версия

11 260 69

VW: Tesla са позьори и прахосници

  • volkswagen-
  • tesla-
  • матиас мюлер

В светлината на скандалите с подправяни данни за вредните емисии от последните две години Volkswagen няма особени основания да критикува други производители за липсата на "социална отговорност". Шефът на немския концерн Матиас Мюлер обаче обвини Tesla Motors именно в безсмислено пилеене на огромни ресурси с едничката цел да гради имидж.

В реч на форум за бъдещето на автомобилната индустрия в германския град Пасау Мюлер отправи тежки обвинения към американския производител. Босът на VW избухна в отговор на реплика на водещия дискусията, според когото Tesla "удивява света с електромобилите си".

"Наистина трябва да кажа няколко думи за Tesla. При цялото ми уважение, има истински световни шампиони по гръмки обещания - не искам да споменавам имена. Има компании, които едва продават по 80 000 коли годишно. Има и компании като Volkswagen, която продава по 11 млн. автомобила и отчита печалби от по 13-14 млрд. евро. Ако не бъркам, Tesla троши трицифрени суми в милиони всяко тримесечие и в същото време уволнява работници. Социална отговорност? Моля ви! Хайде да не се занасяме и да не сравняваме ябълки с портокали", не скри гнева си Мюлер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Стийв Возняк: Tesla е медиен балон

    Съоснователят на Apple Стийв Возняк смята, че Tesla Motors получава прекалено много внимание от страна на медиите, а всяко изказване на Илон Мъск се п ...
    26.10.2017
    8 080
    24