Отидете към основна версия

7 105 6

10-годишен шофьор побърка полицията

  • преследване-
  • полиция-
  • малолетен шофьор-
  • инцидент-
  • сащ

Повече от час продължи преследването на 10-годишно момче, откраднало колата на баща си в американския щат Охайо, съобщава кливландската полиция. За щастие при гонката няма пострадали.

В утрото на 26 октомври невръстният шофьор взел ключовете от автомобила Toyota Avalon и отпрашил. Каката на детето, която трябвало да го закара на училище, се втурнала да го гони и звъннала в полицията.

В преследване на беглеца веднага се отправили няколко патрулки, но задържането му се оказало трудна работа. Веднъж излязло на магистралата, момчето настъпило здраво газта и на моменти карало със 160 км/ч.

Ченгетата решили, че единственият начин да го спрат са лентите с шипове, но младият водач ловко избегнал клопката и продължило по пресечен терен. Преследването приключило, след като полицейски джип успял да неутрализира "тойотата" с удар в задната част. Колата поднесла и съборила пътна табела, след което спряла в друга патрулка.

С това обаче сблъсъкът не приключил. Полицаите положили доста усилия, докато измъкнат момчето от автомобила. То се съпротивлявало, ритало и дори наплюло един от тях.

В крайна сметка детето било усмирено и закарано в болница за преглед, където установили, че му няма нищо. Обяснило постъпката си със скука. Оказало се, че това не е първата кражба на кола в кратката му биография. На 16 октомври взел по същия начин ключовете от автомобила на майка си, за да се повози.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини