Last news in Fakti

7 Ноември, 2018 16:22 8 607 20

11-годишен открадна колата на майка си, взела му "плейстейшъна"

  • dodge-
  • durango-
  • кражба-
  • малолетен-
  • преследване-
  • полиция

Момче на 11 години открадна автомобила на майка си, защото го наказала за непослушание в американския град Кливланд. В последвалото преследване малолетният джигит настъпил здраво газта и успял да се измъкне на полицията, но малко след това катастрофирал и бил заловен, съобщава NBC.

Името на момчето не се съобщава заради възрастта му. Кливландската полиция обаче го познава отлично, тъй като това е третата му подобна кражба. Миналата година невръстният състезател свил колата на баща си и след преследване със скорости над 160 км/ч ченгетата успели да го спрат единствено с помощта на лента с шипове, които спукали гумите на бялата Toyota Avalon и я запратили в канавката.

Този път момчето похитило майчиния Dodge Durango. Полицай забелязал SUV-то пред изоставена сграда, но когато решил да го провери, беглецът отпрашил. Веднага го погнали няколко патрулки, но той карал със 150 км/ч и го изпуснали. Малко по-късно ченгетата получили сигнал за преобърнал се автомобил със съвпадащо описание, в който открили леко пострадалото дете.

Когато полицаите го попитали за мотивите му, момчето обяснило, че се вбесило на майка си, защото му взела игровата конзола PlayStation. Когато катастрофирало, вече не го преследвали, но "се заплеснал".

В момента детето се намира в ареста и очаква обвинения. По неофициална информация страда от хиперактивност, синдром на дефицит на вниманието, биполярно разстройство и синдром на детското неподчинение. Бащата обвинява за поведението на сина си компютърната игра Grand Theft Auto, която му пречела да прави разлика между добро и лошо, смятайки, че всичко е "на бъзик".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо

    13 1 Отговор
    Наказанието на малчугана.
  • 2 ванката

    1 20 Отговор
    не я видях тая бяла тойота поне да си бяхте корихирали текста спрямо снимките можеше да е по достоверно...

    Коментиран от #3

  • 3 Азз

    20 0 Отговор

    До коментар #2 от "ванката":

    Да беше прочел статията ли ?

    Коментиран от #4

  • 4 тихо

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Азз":

    Няма време , пък и още срича сигурно.
    Маллкия дали ще доживее до 30 :D:D:D
  • 5 Тъп

    5 5 Отговор
    В обора нормални автомобили карат ли или само камиони ??
  • 6 краварска реалност

    9 2 Отговор
    Видях що за чудо е този Додж Дуранго - стандартно му се слага 5 литова бензинова ламя, тежи над два тона. Изпадам в ужас като си помисля да попадне в ръцете на лапе, което не прави разлика между реалност и пелйстейшън. Верно може да не доживее до 30.
  • 7 Салам Алеко

    7 6 Отговор
    Бащата трябва сериозно да се замисли, дали не трябва да се отърве от него, и да прави ново дете! Явно това не е излязло успешно!
  • 8 Хосе

    9 1 Отговор
    фейкти на клипа има 2017.ква е тая"новина"..да ви ..майката
  • 9 асддса

    6 0 Отговор
    Малее с цели 150км е карал. Как да го стигнат с такава умопомрачителна скорост ?
  • 10 Шумито

    3 7 Отговор
    Този малкия верно много се е взел на сериозно щом им бяга с 150-160км/ч (и то не за първи път!).Явно яко се е вкарал в GTA-то NFS-а .На времето ме беха подгонили с крадена 650i (Е64) по пътя за Кресненското дефиле. С 160км/ч им гася фаровете на правите и ги пускам само по завоите.....Опънал съм ръчната и я държа само на копче ( да не светят стоповете отзад). Не можеха да повярват какво се случва.

    Коментиран от #11, #15, #20

  • 11 Идиот си

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Шумито":

    И като се събуди - чаршафа мокър? Баш на Кресненско дефиле няма как да избягаш, защото докато карат зад теб, по станцията са викнали още патрули да те чакат на малкия тунел към Симитли, или на острия завой в Кресна. А ти имай късмет да тръгнеш по стария път...

    Коментиран от #12

  • 12 Шумито

    1 7 Отговор

    До коментар #11 от "Идиот си":

    Викаха на дежурният че не ме виждат и че като съм натиснал газта до дупка съм им изчезнал в тъмното.Бях напълно наясно къде ще ме чака подкреплението и къде може да са поставили котки(шипове).Сигурно 15мин след случката в нас се исипаха качулките.Прескачах огради тераси и покриви десантно....ме наскачаха "джендърмеристи" , 8 човека не могат да ме опрвят сигурно 4мин.Накрая ме вързаха гол през глезените като граф Монте Кристо.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Брат кво зимаш

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Шумито":

    Дай насам малко и аз се вкарам у филма
  • 15 борн

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Шумито":

    Стояне ти ли си бе ?
  • 16 Пребий Хлапето

    8 0 Отговор
    Взели му Плейстейшана - ужас! Хипер активно с биполярно разстройство - с няколко биполярни шамара и заключен в стаята ще се научи, но вече не на мода Шамаренко и затова се стига до тук. Бой докато мърда и няма да може да седне на посинения си задник на възглавница камо ли на пикап. Боя изгражда колкото повече не слуша толкова повече пердах и те така.
  • 17 Аман от разбирачи

    3 1 Отговор
    Във статията за дете което е забило химикалка във рамото на съученик бах написал до какво води прекалената употреба на тези игри :
    Агресия и арогантност . Но събрах само минуси , явно само деца са я чели . Ето още един светъл пример за това до какво водят игрите .
  • 18 Димов

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Бащата обвинява за поведението на сина си компютърната игра Grand Theft Auto, която му пречела да прави разлика между добро и лошо, смятайки, че всичко е "на бъзик". Браво бе, бухал! Значи не той, че си възпитава детето само с плейстейшъни, телефони, таблети и компютри, а играта му била виновна. Дай му и пистолет, пък после обвинявай Колт, че ги правят смъртоносни. Аман от такива! Развалихя няколко поколения вече.
  • 19 БатП

    2 0 Отговор
    Карал бързо и го изпуснали и после не го гонели вече... Стига бе, 11 годишен избяга на полицията, не знам отразяването или полицията са в грешка, ама позор направо.
  • 20 РЗС

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Шумито":

    някаква нова карта ли са вкарали със бг пътища на gta, та си играл там? Карал съм посред нощ и след като угасих фаровете не се виждаше абсолютно нищо, а да караш със 150км ти гарантирам,че ще ни пишеш от отвъдното, щото няма никакъв шанс да определиш кога идва завой