Отидете към основна версия

20 162 20

Путин уволнява всеки пети катаджия

  • кат-
  • катаджия-
  • съкращения-
  • русия

Президентът на Русия Владимир Путин е подписал указ за съкращаване на 10 000 служители на Държавната инспекция за безопасност на пътното движение към Министерството на вътрешните работи, съобщава "Газета.ру". Това означава, че нова работа ще трябва да си търсят 20% от 55-те хиляди катаджии в страната.

Според "Газета.ру" съкращенията ще засегнат полеви служители, а не сътрудници, които се занимават с регистрация на автомобили, изпити на нови водачи и издаване на свидетелства за правоуправление. Причина за намаляването на личния състав е високата ефективност на системата за дистанционен контрол на движението по пътищата с камери "Поток".

"С въвеждането в експлоатация на хиляди камери нуждата от пътни полицаи намалява все повече. Разбира се, такива служители са необходими за ескортиране на началници, отцепване на пътища и при катастрофи, но голяма част от функциите им могат да бъдат поети от техника, която ще бъде натоварвана още повече в бъдеще", коментира шефът на Московския профсъюз на полицейските работници.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Катаджия викна паяк и го спукаха от бой (ВИДЕО)

    Катаджия е бил жестоко пребит в Москва, съобщи РЕН ТВ. Инцидентът е станал в Световния проспект. В интернет изтече и видео от случая. На него се ...
    18.01.2018
    22 906
    19
  • Уважение към закона по руски

    Всеки шофьор знае, че може да си навлече сериозни главоболия ако пренебрегне указанията на пътен полицай да спре. Водачът на тази Лада Нива обаче леки ...
    12.10.2012
    45 018
    16