Отидете към основна версия

6 445 12

Румънец вози с такси без пари

  • алекс бобес-
  • такси-
  • румъния

25-годишният Алекс Бобес няма почивни дни. Нощем младият румънец работи като IT-специалист в една от най-големите компании в Букурещ, а през деня вози с колата си хора, които се нуждаят от превоз, но не могат да си го позволят.

Идеята за безплатно такси дошла на Алекс покрай майка му. Жената преминала тежък курс на лечение от рак и постоянно трябвало да ходи на процедури в болницата. Тогава момчето нямало кола, а парите постоянно не стигали заради скъпите лекарства.

"В Румъния държавата не осигурява превоз за болните дори случаят да е тежък. Общественият транспорт не е приспособен за хора с ограничени възможности. Инвалидите просто не могат да се доберат до болницата", разказва Алекс.

Когато най-сетне си купил кола, младият румънец започнал да вози болни за собствена сметка. Отначало помагал на хора, които не могат да си платят за такси, а после - на всички в нужда.

Пътниците в таксито на Алекс обикновено не могат да повярват, че някой би правил това безплатно. Той получава между две и четири повиквания на ден. Харчи за превозите половината си заплата, но вече е помогнал на над 200 човека.

"Навсякъде по света има хора, които се нуждаят оп помощ. Опитвам се да развия идеята и да я запаля други като мен да се включат. Кой знае - може след няколко години това да стане глобален проект. Сигурен съм, че мога да го постигна", казва Алекс.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини