Отидете към основна версия

22 588 38

140-те олимпийски BMW-та се оказаха 46

  • bmw-
  • олимпийски игри-
  • пьончан 2018-
  • русия

Хаос и скандали белязаха награждаването на руските медалисти от Олимпийските игри в Пьончан с нови автомобили BMW. Обещаните на златните призьори X-шестици се оказаха дизелови X-петици, а рекламираната флотилия от 140 коли намаля до 46 в деня на церемонията, разказва "За Рульом".

Още по време на Игрите в руските медии се появи информация, че правителството е закупило 140 автомобила за награда на лишените от правото да се състезават под национален флаг олимпийци. Тъй като за Пьончан заминаха 163 атлети, въпросът кои от тях ще получат нови BMW-та остана висящ, докато не бе решено това да бъдат само медалистите.

В Корея обаче руските спортисти спечелиха 2 златни, 6 сребърни и 9 бронзови отличия - доста по-малко от паркираните на на Червения площад баварки, които междувременно бяха редуцирани до 46. Организаторите на церемонията обясниха несъответствието с олимпийската титла на хокейния отбор.

В деня на награждаването пък се оказало, че грижливо паркираните BMW-та трябва да бъдат преместени от Червения площад пред Белия дом (сградата на правителството), защото в церемонията ще участва министър-председателят Дмитрий Медведев. При връчването на ключовете станало ясно, че някои от медалистите не могат да влязат в колите си, тъй като кутийките с имената са объркани.

Най-голямо разочарование обаче предизвикала новината, че обещаните за златен медал BMW-та X6 липсват. Вместо тях героите от Пьончан '18 получили X5 xDrive30d (злато), X4 xDrive30d (сребро) и BMW X4 xDrive20d (бронз).

Всички раздадени автомобили имат руски VIN код, тъй като са сглобени от готови възли и агрегати в завода на BMW в Калининград. Точното ниво на оборудване не е известно, но на снимките от церемонията се вижда, че тапицериите са текстилни, коментира "За Рульом".

Повечето наградени олимпийци все още не били решили какво ще правят с автомобилите. Сребърната медалистка по фигурно пързаляне Екатерина Боброва смята да продаде подаръка си, а спечелилата злато и сребро Алина Загитова, която е едва 15-годишна, щяла да даде BMW-то на родителите си.

Автомобилите, с които руското правителство по традиция награждава олимпийците си, редовно се появяват в сайтовете за обяви. Първоначално цените им са осезаемо по-високи от средното, но спадат бързо до пазарни стойности.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 140 бели BMW-та за руските олимпийци

    Автовози изпълниха Червения площад в Москва със 140 бели BMW-та, с които ще бъдат наградени руските медалисти от Олимпийските игри в Пьончан. Тържеств ...
    28.02.2018
    18 598
    75