Отидете към основна версия

29 101 44

Мтел става... фирма за авточасти?

  • мтел-
  • ауто1

От няколко дни тече процес по поредното ребрандиране на Мобилтел. Този път логото е директно на австрийците от А1, които всъщност са собственици на Мтел. Парадоксът обаче е, че у нас отдавна съществува компания със сходно лого.

Става дума за фирмата Ауто 1, която е сред водещите компании в България в сферата на директния внос и дистрибуция на резервни части и моторни масла за автомобили. Справка в Патентно ведомство показва, че българската фирма Ауто 1 е патентовала своето лого за територията на страната ни още през 2005 година, като патента е прилежно подновен през 2015-а.

Мобилтел или вече А1 оперира в съвсем друга сфера и поради тази причина от Патентното ведомство не са намерили конфликт на интереси, но сходството в двете лога е несъмнено, а с тях са брандирани служебните автомобили на двете компании, дилърските им центрове и какво ли още не.

Ясно е, че обърквания с емблемите на телекомуникационния гигант и българската автомобилна фирма ще има и се питаме: Нужно ли беше това поредно ребрандиране от страна на Мобилтел и на кого?

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини