Отидете към основна версия

9 165 10

Обвиниха шефа на Audi в мошеничество

  • audi-
  • рупърт щадлер-
  • дизелгейт

Германската прокуратура обвини Рупърт Щадлер в мошеничество и постави под въпрос глобалните планове за реформиране на концерна Volkswagen.

Дизеловият скандал дойде и до главата на шефа на Audi. По информация на Der Spiegel, той и още един член на борда на директорите на компанията са със статус обвиняеми. Според данни на прокуратурата в Мюнхен, те се считат за такива от 30 май, тази година.

Двамата имат пряко отношение в продажбата на дизелови автомобили с измамно програмно обезпечение на територията на Европа. По информация на редакцията вторият обвиняем е Бернд Мартенс. Преди два дни са извършени обиски в жилищата и на двамата.

Според Inopressa Рупърт Щадлер е разследван отдавна, но до този момент органите не са имали доказателства, че Щадлер е знаел за манипулациите с дизеловите автомобили. Сега, пак според прокуратурата, такива са налице и на Щадлер е повдигнато официално обвинение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Нов Дизелгейт, този път с Mercedes

    Нов скандал с дизелови автомобили грози друг германски производител. Става дума за концерна Daimler, който е застрашен от глоба в размер на $4.4 млрд. ...
    12.06.2018
    28 304
    44