13 Юни, 2018 13:41 9 147 10

Обвиниха шефа на Audi в мошеничество

  • audi-
  • рупърт щадлер-
  • дизелгейт
Обвиниха шефа на Audi в мошеничество - 1

Германската прокуратура обвини Рупърт Щадлер в мошеничество и постави под въпрос глобалните планове за реформиране на концерна Volkswagen.

Дизеловият скандал дойде и до главата на шефа на Audi. По информация на Der Spiegel, той и още един член на борда на директорите на компанията са със статус обвиняеми. Според данни на прокуратурата в Мюнхен, те се считат за такива от 30 май, тази година.

Двамата имат пряко отношение в продажбата на дизелови автомобили с измамно програмно обезпечение на територията на Европа. По информация на редакцията вторият обвиняем е Бернд Мартенс. Преди два дни са извършени обиски в жилищата и на двамата.

Според Inopressa Рупърт Щадлер е разследван отдавна, но до този момент органите не са имали доказателства, че Щадлер е знаел за манипулациите с дизеловите автомобили. Сега, пак според прокуратурата, такива са налице и на Щадлер е повдигнато официално обвинение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е ....

    20 1 Отговор
    "Обвиниха шефа на германски производител в мошеничество"

    Че каква новина е това, те всички са мошеници! Това е обществена тайна.
  • 2 така де

    11 24 Отговор
    незнам в какво са го обвинили но този фейслифта на Golf GTI Mark VII са участвали разработчици от порше в него и е много добре измислена кола и пак ваг ще са си първи по продажби както винаги - просто са мощни и могат да си позволят по високо качество на колите, това е.. без да се сърдите не карам ваг
  • 3 гост

    10 1 Отговор
    Затова казват, че немският дизел бил по-добър от френските, а то се оказва, че след като им направят ъпдейтите според нормите започват да са харчат повече и да са по-мудни. Ей там бил ключа за успеха и реномето им, в измамата. Аз не бих си купил техен дизел, американците се отказаха, там само бензин ще се продава. В Европа търсенето на дизели спадна с 80% и сега имат дял под 40%, а бяха над 60%.
  • 4 Германия-краде

    9 1 Отговор
    Немеца винаги е мошенник

    Коментиран от #9

  • 5 OBITUARY

    3 8 Отговор
    Първо на първо няма нищо на против за Ауди но не казвай че тази кошница е на първо място в продажбите, ако не си запознат се поинтересуваи, защото АУДИ И МЕРЦЕДЕС ПЛАЩАТ ЗА ЛИНИЯТА ПРОЦЕНТИ НА BMW все пак помисли преди да пишеш имам АУДИ но вече няма да си купя повече тази марка. Просто е магаре!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "OBITUARY":

    Какво ти е Аудито колега, модел, година ?
  • 7 Аз съм Българче

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "OBITUARY":

    Магарето е едно от най -готините животни
  • 8 ВАГ

    1 1 Отговор
    Поредна еврейска новина.
  • 9 ВАГ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Германия-краде":

    ...а евреина чист като сълза.
  • 10 боб чорба

    2 0 Отговор
    Аз за туй карам френски леген - франсетата поне са честни