Отидете към основна версия

5 359 46

Още по-големи загуби за Tesla

  • tesla-
  • загуби

През втората четвърт от 2018 година загубите за американския производител на електромобили е 717.5 млн. щатски долара. През първата четвърт от годината загубите се изчисляваха на $336.4 млн.

От отчетите става ясно, че загубите са свързани с огромните инвестиции в разработката на нови модели, в частност на Model 3. Приходите от продажбите на най-евтината tesla постепенно нарастват, като се очаква да скочат с още 15% през третата четвърт от годината, но това съвсем не е достатъчно.

Не е ясно как компанията ще се спаси от банкрут при положение, че в плановете и са залегнали още колосални разходи, в това число пет милиарда долара за строителство на завод в Китай. Част от средствата компанията се надява да придобие от китайски инвеститори, но според анализатори, предвид обтегнатите отношения между КНР и САЩ това може и да не се случи според очакванията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Tesla иска да строи фабрика и в Европа

    Американският производител на електромобили - компанията Tesla е започнала преговори с властите на Германия и Холандия за строителството на своя първи ...
    03.08.2018
    3 517
    14