Отидете към основна версия

26 862 54

Още по-красиво Peugeot

  • peugeot-
  • e-legend-
  • 504 coupe-
  • 508

Това дали една кола се харесва на някой или не, винаги е било субективно мнение и поради тази причина рядко даваме оценки на външността на един автомобил. Позволихме си такава преди малко повече от два месеца, когато видяхме на живо новото Peugeot 508. Сега отново твърдим, че "Лъвчетата" изкараха дори още по-красиво Peugeot. То обаче е под формата на концепция и ще бъде показана пред публика в началото на следващия месец, по време на автомобилното изложение в Париж.

От компанията обаче разпространиха снимки и информация за идеологичния наследник на култовото 504 Coupe. Иновацията се нарича e-Legend и за разлика от болшинството нови прототипи, не във формата на SUV. Егоистичният формат coupe позволява на дизайнерите да придадат на колата неповторимия френски шик от миналото, като наред с това тя изглежда свръхмодерно. Що се касае до техническата част на e-Legend, то колата разполага с четири режима на работа - два безпилотни и два традиционни, с участието на водача.

В автономен режим колата може да се движи плавно и бавно или динамично. Според инженерите от Peugeot първият е предназначен за "релакс" след работа, а вторият - за срещи в работно време. Креслата волана и подглавниците автоматично се настройват според избрания режим. При другите два режима управлението не е поверено на т.нар. изкуствен интелект. Водачът може да избира ретро профил или максимум драйв, което зависи от неговото настроение.

Компанията Soundhound е разработила гласовите команди в автомобила, като системата разпознава 17 различни езика, без български, естествено. Сериен вариант на системата ще се появи в колите на Peugeot до две години. Втората интересна новост разработена съвместно с фирмата Focal. Тази опция насочва звуците в купето към определено място. Така например гласовите команди от навигационната система се насочват само към водача, а останалите пътници в купето продължават да се наслаждават на музиката.

Специален е цветът на новото Peugeot. Сребърното може да мени нюансите си в зависимост от светлината от хром до бронз. В салона правят впечатление 16-те дисплея, главният от които е с диагонал от 49 инча. Ако прекаленото технологично оборудване в салона ви дразни, то голяма част от дисплеите ефектно могат да изобразят дървена плоскост. Това френско бижу се задвижва от електрически силов тракт със системна мощност от 462 конски сили. Ускорението от място до 100 км/ч става за под четири секунди, а с едно зареждане Peugeot e-Legend изминава 600 километра. Батерията е с капацитет 100 киловат часа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тествахме най-красивото ново Peugeot

    Монако, Монте Карло. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. През февруари тази година французите от Peugeot демонстрираха новата генерация на с ...
    07.07.2018
    48 674
    94