Отидете към основна версия

19 489 15

Неокласика за ексцентрични богаташи

  • bufori-
  • geneva

Ако сте човек с големи финансови възможности, но искате да се различавате от останалите финансово симпатични хора, то ви трябва и различен автомобил. Именно на това залага една малко известна в Европа и у нас компания, наричаща се Bufori. Тази фирма е базирана в Малайзия и произвежда ограничено количество свръхлуксозни неокласики в стил 40-те години на миналия век.

Моделът, който се ползва с най-голямо търсене се нарича Geneva и беше показан за първи път именно на автосалона в Женева, през 2010-а. Мнозина още тогава предрекоха много скорошна смърт на марката, но и до ден-днешен тя продължава да радва богати ексцентрици, най-вече от Китай и Близкия Изток. Geneva е оборудвана с 6.1-литров двигател Hemi от Chrysler.

V-образният осмак развива мощност от 430 к.с. и въртящ момент от 586 Нм. Въпреки внушителните размери и недотам съвършената аеродинамика лимузината лепи стотака за по-малко от 6 секунди и достига скорост от 260 км/ч. Това, на което разчитат от компанията обаче не се крие под капака, а в салона. Той е свръхлуксозен, разполага със задни врати, отварящи се обратно на посоката на движение.

Пътниците в неокласическата лимузина ще се наслаждават на лукс от класата на Rolls-Royce. Интериорът е тапициран с възможно най-качествените кожи и дървесини. В задната част на салона има кафемашина, комплект прибори за приготвянето и поднасянето на чай, хладилник, климатизиран шкаф за пури и дори сейф. Задните седалки са напълно регулируеми и разполагат с масички и монитори с висока резолюция. Всичкият този лукс си има и подобаваща цена - $350 000.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Нова спортна надежда от Малайзия

    Малайзийският производител на дребносерийни неокласики Bufori представи нов модел за пръв път от десет години насам. Купето CS е сравнимо по размери с ...
    31.08.2019
    2 290
    10
  • Елитен претендент от Малайзия

    Бившата австралийска компания за производство на дребносерийни автомобили Bufori изненада публиката в Женева с луксозна лимузина в неокласически стил. ...
    05.03.2010
    9 747
    13