Last news in Fakti

31 Август, 2019 10:30 2 273 10

Нова спортна надежда от Малайзия

  • bufori-
  • cs

Малайзийският производител на дребносерийни неокласики Bufori представи нов модел за пръв път от десет години насам. Купето CS е сравнимо по размери с Porsche 911 и ще се оборудва с двигатели от Fiat Chrysler.

Новото Bufori има тръбна пространствена рама и каросерийни панели от въглеродни нишки и кевлар. Предсерийният прототип е дълъг 4 555 мм и има междуосие от 2 620 мм, но серийната версия ще бъде удължена с 350 мм за повече комфорт.

Влиянието на FCA се усеща и в интериора на колата. Американският производител ще доставя арматурното табло, волана, селектора на трансмисията и ред други детайли. Оборудването включва мултимедия със 7-инчов екран, стабилизираща система и камера за движение на заден ход.

Базовата модификация на Bufori CS ще се предлага с 3.6-литров турбиниран V6 с мощност 500 к.с. За топ версията е предвиден 6.4-литров V8 със 750 коня, който ще изстрелва 1 400-килограмовото купе до 100 км/ч за 3.5 секунди. И двата мотора ще се комплектоват с осемстепенен автоматик ZF.

Серийният CS ще бъде представен в началото на 2020 г. От успеха на новия модел зависи бъдещето на Bufori, тъй като от миналата година компанията вече не произвежда старите купета и кабриолети в ретро стил.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бахти и тия ни задминаха

    10 2 Отговор
    Отзад е като крадени от Z4 но иначе брао за труда

    Коментиран от #2

  • 2 Бъркаш

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бахти и тия ни задминаха":

    Плагиатството не е труд.

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Дъ Клаш

    8 0 Отговор
    Нищо общо с бмв ама карай да върви.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Не бъркам

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бъркаш":

    объркал е баща ти дупките.
    ти какъв едноличен труд си положил и какъв е плодът от него, глупако?
    чикиите не се броят
  • 8 Кофти

    2 6 Отговор
    Това Буфори да вземат да го прекръстят на Бутафори, дизайна е като на тунингована японска бегачка от края на 80-те, а иначе всичко друго от Фиат.
  • 9 БАРС

    9 1 Отговор
    Абе какво става вече и индианците правят коли а ние накъде сме.Даже китайските коли не можахме да ги задържим да ги произвеждаме повече години за нищто не ставаме май.Защо така бе хора.Уж българин създал това или онова ана края нищто освен Ракията и БОБ ЧОРБАТА а забравих за ШКЕМБЕ ЧОРБАТА май друго ге сме дали на света.Браво на Малайзия
  • 10 незнайко

    0 0 Отговор
    ШКЕМБЕ ЧОРБАТА почнаха да я забраняват както и другите дреболии ! Всичко що е измислено от БЪЛГАРИН го забраняват в ЕС !!! Вече го няма този който ни крепеше, сега са тези които ни ГРАБЯТ !!!