Отидете към основна версия

5 712 13

Новата Tata: шаси от Land Rover, дизел от Fiat и трансмисия от Hyundai

Индийският производител Tata Motors представи първият си модел, изпълнен в новия стил на марката Impact 2.0. Кросоувърът се нарича Harrier и се прави на адаптираната платформа D8 от Land Rover Discovery Sport.

Платформата получава ново име Omega Arc (Optimal Modular Efficient Global Advanced), но съхранява независимото окачване, напречното разположение на двигателя и 4х4 предаването през муфа.

Двигателят е само един. Той е дизелов и е заимстван от Fiat. По-конкретно става дума за 2.0 Kryotec, в основата на който лежи блок Fiat Multijet II. Моторът е с турбокомпресор с изменяема геометрия на лопатките.

Индийският кросоувър може да бъде оборудван, както с механична скоростна кутия, така и с автоматична трансмисия. Последната е шестстепенна и е дело на корейците от Hyundai. За контрол на тягата отговаря системата Terrain Response от Land Rover.

С други думи се е получил един добре изглеждащ автомобилен Франкенщайн. Продажбите му стартират от следващата година, но компанията вече приема поръчки срещу депозит от 30 000 рупии (360 евро).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини