Отидете към основна версия

13 558 28

Електрическо VW или дизелов Golf - цената е еднаква

  • volkswagen-
  • i.d.-
  • neo
Volkswagen ID Concept

Членът на управителния съвет на Volkswagen Юрген Щакман разкри информация за първата електрическа кола на марката от новата моделна линия I.D. Поръчките на новия хечбек, който най-вероятно ще получи името Neo, ще започнат от пролетта на следващата година, а цената му ще е съпоставима с тази на дизелов Golf.

Щакман публикува няколко поста в Twitter, в които разказва, че клиентите ще могат да избират автомобили от сайта на компанията, като още там ще посочват модел, цвят и желания пакет от опции. Любопитното е, че услугата е подобна на тази, която предлага Tesla, като в САЩ новите електромобили ще могат да се доставят директно на посочен адрес.

Въпросният нов автомобил VW I.D. Neo ще се предлага в няколко модификации, които ще са с батерии с различен капаците. Последният ще варира от 48 до 111 киловат часа, а максималният пробег (по цикъла WLTP) на топ версията ще е 550 километра. Цената ще е колкото на дизелов Golf - около 24 000 евро.

Постепенно семейството от нови електрически автомобили на VW, което се нарича I.D., ще се увеличи с още модели. Целта на Volkswagen е през 2020 година да продаде 150 000 електромобила с индекс I.D. Обемът на "зелените" Volkswagen-и ще нарасне до 550 000 на годишна база, като за целта в модернизирането на заводите ще бъдат инвестирани шест милиарда евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини