Отидете към основна версия

12 886 17

Новият Range Rover Evoque дойде у нас с цена от 72 000 лв.

На специална церемония, която се проведе в новия шоурум на марката у нас, беше представено второто поколение на Range Rover Evoque. Любопитното за модела е, че новата генерация разполага с дизайн, повлиян от по-големия Velar, но в същото време е запазил характерния си купеобразен профил.

Range Rover Evoque се прави на модернизиран вариант на платформата D8, която към момента се използва за Jaguar E-Pace. Още един интересен факт е, че по-малко от месец след официалната световна премиера на модела в Лондон, България е първият европейски пазар, на който предпремиерно Range Rover Evoque е представен на живо.

Що се касае до техническите иновации в новия то трябва да се отбележи технологията Terrain Response 2, която се въвежда за първи път в пълноразмерен Range Rover. Тя има способността автоматично да разпознава повърхността, върху която се движи автомобилът и да регулира настройката спрямо нея, като Evoque вече може да гази във вода с дълбочина до 600 мм.

Друго интересно е, че Evoque е и първият в света, оборудван с технологията Ground View, която ефективно превръща предния капак в невидим, прожектирайки изображения от камерата върху горния сензорен екран, за да предостави на водача 180-градусов изглед под предната част на автомобила.

Evoque е и първият Land Rover с функцията Интелигентни настройки, която използва алгоритми на изкуствен интелект, за да научи предпочитанията на водача и действа като иконом на борда. Клиентите на Evoque могат да избират измежду шест 4-цилиндрови двигатели Ingenium, с три бензинови и три дизелови варианта.

Най-икономичният от тях е дизеловият двигател със 150 к.с. (FWD) с емисии от 143 г/км и разход от 5,4 л/100 км, докато в другия край на динамичната скала стои бензиновият вариант с 300 к.с. (AWD), с въртящ момент от 400 Нм, емисии от 186 г/км и разход от 8,1 л/100 км. Базовата цена на модела у нас стартира от 72 000 лева с ДДС.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини